Systemische Coaching/ Familieopstellingen

Systemisch Werk /Familie- en Zielsopstellingen

Een bijzondere manier om inzicht te krijgen in levensvragen is Systemisch werk / Familie- of Zielsopstellingen. Tijdens een opstelling wordt er zichtbaar gemaakt wat intern voelbaar is en wat er  in de onderstroom leeft. Het werkgebied ligt op onbewuste niveau en stimuleert de diep liggende bewuste zielslaag.

Deze methodiek, ontwikkeld door Bert Hellinger (1925 – 2019), is gebaseerd op de aanname dat via resonantie informatieoverdracht plaats vindt via onze onlosmakelijke verbinding met elkaar en met alles wat leeft. Bioloog en auteur Sheldrake heeft het over morfogenetische velden –  onzichtbare krachtenvelden dat ons allemaal verbinden – spiegelneuronen en het Wetend Veld.  Wetenschapper emeritus hoogleraar  systeembiologie Jan van der Greef – mede oprichter van stichting Essentia Foundation – benoemt het als Oneness.

The Kiss – Beyond form. Photo: Jan van der Greef

 

Inzicht krijgen in levensvragen via systemisch werk. 

Waarom lukt iets niet? Waarom kan je je plek in het leven niet vinden of innemen ? Waarom is er steeds een herhaling van een patroon? Wat wil een bepaalde klacht je zeggen?  Wat wil er gezien en geheeld worden? Of …. wat is er binnen mijn werk/organisatie nodig? Zomaar een aantal vragen.

Met systemisch werk kun je op verschillende niveau’s naar deze levensvragen kijken. Op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau.

De methode kan je laten zien welke plek je inneemt, wat jouw rol is in het Geheel  – in je huidige gezin, je werk, in je familie van herkomst, in je zielsfamilie – in je oorspronkelijke zijn. Het laat zien wat er nodig is.  Je ontdekt hoe alles met elkaar in verbinding  is. Door tijd, tijdslijnen en zelfs door de dood heen. 

Wie ben je in essentie? Wat wil er zichtbaar worden? Wat is er niet gezien – heeft geen plek gekregen? Hoe kan de balans en de Liefde hersteld worden? Hoe kan je de verantwoordelijkheid voor je eigen leven oppakken? En hoe kan je je leven (weer) gaan vieren? 

Het doel: Het verbinden en her-inneren van jezelf als een vrij authentiek mens met een unieke gave en unieke plek in het Geheel. Los van alles wat meer bruikbaar is: Van niet bruikbare familiepatronen, van  individuele overtuigingen, karmische verbindingen en collectieve overtuigingen die niet (meer) dienend zijn.

“Ik heb de sessie/training als bijzonder waardevol ervaren. Ik vond het erg nuttig en het heeft me geïnspireerd. Van tevoren had ik niet gedacht dat het zo concreet en tastbaar zou zijn. Bovendien was het toegankelijker en voor mij effectiever dan naar een psycholoog te gaan. (…) De confrontaties en gevoelens die een opstelling oproept zijn echt en kun je niet uit de weg gaan. Ik vond het super interessant om op deze manier de problemen uit verschillende hoeken te benaderen. Dit is niet alleen voor de ‘hoofdrolspeler’, maar voor iedereen, want iedereen herkent wel iets in de opstelling. (…) last but not least heb ik eindelijk weer naar mijn hart leren luisteren. In een maatschappij waarin vaak alle beslissingen rationeel besloten moeten worden (zo voelt dat dan) voelde dit niet alleen bijzonder aangenaam en fijn, maar ook verdiend. (Robert student)”

 

Je bent van harte welkom om een vraag te onderzoeken. Dit kan via een individueel consult waarbij ik via vloerankers of via een tafelopstelling werk. Of via  deelname aan een groepsbijeenkomst.

Er zijn  3 verschillende thema – opstellingsdagen (zie agenda) én er start een groepstraject met een vaste kleine groep die 3 wekelijks bij elkaar komt. 

Data open opstellingsdagen (11.00 – 16.30): 

Zondag 3 maart (Thema: ‘Live and let die’)

Zondag 7 april

Zondag 26 mei

Groepstraject voorjaar 2024
Eind februari start er een groepstraject met een betrekkelijk kleine groep (6- 8 personen). Hierin gaan we op een lichte manier, in een veilige setting en vanuit het vrije veld:

  • het opstellen verkennen.
  • aan de gang met de thema’s die er zijn.
  • komt iedereen die daar aan toe is, aan bod.

6 x vrijdagmiddag (13.30 -17.30 uur) 1 x per 3 weken.

Start: 23 februari 2024

(Data: 23/2 – 8/3 – 29/3 – 19/4 – 10/5 en 1/6)

Bijdrage: zie tarieven.