Nieuws

Nieuw: Maandelijkse verdiepingsworkshop op Zaterdag . Start 5 maart Mini-retraite Bodymindfulness & Chineng Qigong

Je lichaam is holistisch, het is een hologram: elke cel weet dat het deel uitmaakt van het grote geheel en dient het grote geheel en het lichaam dient elke cel. Wanneer je hier aan meewerkt, met andere woorden als je gehoor geeft aan jouw natuurlijke verlangen, versterk je je natuurlijke evenwicht en daarmee je vitaliteit, gezondheid en levensvreugde.

(Uit ‘het handboek dat je bij je geboorte niet meekreeg’)

Een workshop waarin de aandacht voor jezelf, voor je lichaam, voor je energie centraal staat. Hoe zorg je goed voor jezelf?  Hoe word je een goede rentmeester van je eigen energie? Wat betekent dat voor jezelf en voor de ander?  Een ontspannende, inzichtelijke, zintuigelijke reis naar binnen. 

Ontdek en Ervaar: Gronding, Ademhaling, Balans, Beweging, een toefje speelsheid en leer tot slot een Meditatie in Beweging.

Er wordt gewerkt met oefeningen uit (Yin)Yoga, Fysiotherapie/ Bewegingsexpressie, Feldenkrais en Chineng Qigong.

Zaterdag 5 maart – 2 april – 14 mei – 4 juni 2022.

Tijd: 09.30 -12.00 uur.

Bijdrage: 55 euro incl thee/lekkers.

Informatie en opgave: info@fysiobowenpraktijkarnhem.nl of bel m: 06-14117058

 

 

Workshops ‘Immuunsysteemtraining – een officiële introductie in de Wim Hof methode’.

 

In samenwerking met fysiotherapiepraktijk de Romei in Zevenaar, wordt ook dit jaar de  workshop ‘Immuunsysteemtraining – een officiële introductie in de Wim Hof Methode’ aangeboden. Data: 22 januari (Arnhem), 26 maart (Zevenaar) en 2 juli (vrouweneditie)(Arnhem), 24 september (Arnhem).

“The universe is contained within you and you are capable of extraordinary things” (Wim Hof).

Mede door de Coronacrisis is er veel belangstelling ontstaan voor lifestyle en ons immuunsysteem. Gelukkig! Wim Hof heeft met zijn ‘Iceman- methode’ wetenschappelijk aangetoond dat het immuunsysteem zeer goed trainbaar is. Harry Geurkink introduceerde Wim Hof in 2014 in de fysiotherapie en deed nadien onderzoek naar de werking van zijn methode op verschillende patiëntengroepen, in 2017 organiseerde Jeannette Uittenbogaard voor de eerste maal een speciale vrouweneditie in Arnhem en inmiddels heeft Wim Hof 1,5 miljoen volgers.
De Vliegende Olifant organiseert 3 á 4 keer per jaar een Ice- Challenge ‘Boost je immuunsysteem – een officiële introductie in de Wim Hof methode”. We doen dat in relatief kleine groepen (max 14 personen) om betere individuele aandacht te kunnen geven. Behalve de algemene workshop waar iedereen welkom is, zijn er ook speciale trainingen. Zo is er een keer per jaar – aan het begin van de zomer – een  IceVROUW – Challenge. Ook organiseren we vader/zoon/dochter challenge en dit as seizoen zullen we een tienerworkshop geven.

Een officiële introductie in de Wim Hofmethode wordt gegeven door de fysiotherapeut/acupuncturist en Carechanger Drs. Harry Geurkink en fysiotherapeut/Wim Hof instructeur Jelmer Derksen  m.m.v.  Jeannette Uittenbogaard  Fysiobowentherapeut/organisator.

Data:  26 maart (algemeen)   en 2 juli: speciale vrouweneditie – de IceVROUW Challenge en 24 september 2022.

Voor meer informatie bekijk deze link.

Levensenergie als helende factor? Blog n.a.v. lezing van Harry Geurink en Brahman Menor in De Vliegende Olifant.

In 2020 vonden er 2 lezingen plaats over Levensenergie – Chi – Prana. Deze lezingen werden gegeven door Harry Geurkink en Brahman Menor. Beide mannen ontmoetten elkaar bij een scholing van Brahman Menor en ontdekten daar dat zij  de ervaring van een bde (bijna-dood-ervaring) deelden.

Beiden hebben een bijzondere boodschap. Beiden spreken over Levensenergie als verbindende factor tussen alles wat leeft. Ze spreken over Liefde, over verbinding, over vertrouwen. Beiden werken met deze energie. Wat als we kunnen leven van deze Chi, kunnen helen, sterker kunnen worden – het beste uit onszelf kunnen halen? We staan aan de vooravond van nieuwe technologieën, van nieuwe ontdekkingen….

Lees hier mijn  blog n.a.v. de lezing ‘Niet eten en drinken – Hoe dan’ door Harry Geurkink en Brahman Menor op 20 mei’20.

Ik hoop dat ik in 2022 weer nieuwe lezingen kan geven/organiseren.

 

 

Hoogsensitiviteit & Stressreductie – Bowenmassage vooral ook bij kinderen en jongeren nodig..

Veel van de kinderen die vanaf 1990 geboren zijn, zijn bijzondere kinderen. Ze functioneren anders, zijn heel sensitief, vaak ook heel creatief, eigenzinnig en hebben het vaak moeilijk in het huidige onderwijssysteem. Deze tijd waarin er zoveel onrust en verwarring heerst wordt er een groot beroep op hen gedaan.

Taira Seifaddini schrijft over hen in haar boek ‘Het handboek dat je bij je geboorte niet meekreeg’:

“Veel van de nieuwetijdskinderen weten nu al het verschil tussen allerlei informatiebronnen en kunnen kwaliteit van informatie aanduiden. Ze hebben een ‘ingebouwd radarsysteem’ in hun sensorische gevoelsorganen, ze kunnen energievelden waarnemen. Het heeft te maken met hun DNA, veel kinderen op jullie planeet hebben al een DNA upgrade. Wat ervoor zorgt dat ze tot veel meer in staat zijn dan jullie je kunnen voorstellen ‘.

In mijn praktijk nemen zij een speciale plek in. Vaak voelen deze kinderen zich anders, zijn gespannen, hebben vaak lichamelijke klachten als buik- of hoofdpijn, slapen slecht, trekken zich terug of hebben zich helemaal aangepast aan wat de omgeving van hen vraagt.

Binnen de veiligheid van de Bowenmassage en/of Bodymindfulness, probeer ik hen meer stevigheid en zelfvertrouwen te geven. Thuiskomen bij zichzelf, zichzelf kunnen voelen, kunnen ontspannen, bowenmassage en een open gesprek zijn belangrijke elementen. “Wat een bijzondere kinderen hebben we – laten we heel goed voor hen zorgen “.

Verwondering: ‘Dit was een healing he !?!’ Een persoonlijk bericht van een cliënt.

Dit bericht vond ik gisteren in mijn mailbox. Van een cliënt die met lange pauze ertussen  3 x bij me is geweest.

“Het is al weer enige tijd geleden dat ik de ‘Bowen’ heb beleefd en wil je laten weten dat ik nog steeds verbaasd ben over het effect in positieve zin dan natuurlijk. De wijze waarop jij mij dit hebt laten beleven heeft er toe geleid dat het slot van mijn lijf is gevallen. Ik functioneer zonder beperkingen en heb eind vorig jaar de gitaar weer gepakt en volg weer lessen. Waarom ik je dit vertel is dat mijn handen letterlijk op slot zaten en de zin om muziek te maken weg was. Sinds jouw begeleiding heb gaande weg ontdekt dat mijn handen weer zonder slot werken, voelen en zijn weer een waardevol onderdeel van mijzelf (..).  

Bijzonder om te ontvangen. Ik ben zelf nog steeds verwonderd dat de behandelingen zo aanslaan.

“Dit was een healing he’, zei vanmorgen iemand die voor de eerste keer kwam.

Ik geloof dat ze gelijk heeft. Zó fijn! En hartelijke groet uit mijn praktijk. Jeannette

The fascination with fascia (the epoch times jan 2019)

The epoch times 3 januari 2019:

 

The fascination with the fascia 

Is it hype or hope for healthy aging?

Last month, the Fifth International Fascia Research Congress was held in Berlin and emerging data suggest that these gelatinous membranes which envelop every tendon, bone, joint, muscle, nerve and organ in the body may be responsible for far more than simply holding us together like so much flexible scaffolding. This collagen-based intracellular matrix absorbs mechanical stress, and prevents our body weight from crushing our ankle joints. It may also play a large role in wellness and healthy aging. Lees meer……https://www.theepochtimes.com/the-fascination-with-fascia_2742905.html