Nieuws

25 mei: Mini retraite Bodymindfulness & Chineng Qigong. Thema: Gronding.

Bodymindfulness (Mindfulness in Motion) & Chineng Qigong is een combinatie van westerse fysiotherapie/ mindfulness met de chinese bewegingsleer Chineng Qigong- ook wel meditatie in beweging genoemd.

Het is een eclectische methode ontwikkeld door Jeannette Uittenbogaard  en gebaseerd op scholing binnen de fysiotherapie, psychosynthese, Pilates, chineng qigong, yoga, dans en spel- en improvisatie.

De rustige vloeiende bewegingen van de Chineng Qigong worden gecombineerd met grondings-, en balansoefeningen, ademhalings- en gewaarwordingsoefeningen en speelse elementen.

Naast wekelijkse lessen is er maandelijks  een introductie/ mini retraite / verdiepingsworkshop.

Het thema in de reeks van 5 lessen t/m de zomer is: Zelfcompassie en Gronding. 

Wil je kennismaken met deze inspirerende, ontdekkende methode? Wil je tools voor een leven vanuit meer vreugde en plezier?

De volgende workshop vindt plaats op zaterdagochtend 25 mei. 

Je moet volledig geaard zijn, volledig in je lichaam zijn, volledig in het Hier en Nu zijn om in het oog van de tornado, in het stiltepunt, te kunnen verblijven”.

(Uit: het handboek dat je bij de geboorte niet mee kreeg)  

Tijd: 09.30 – 12.00 uur

Inloop vanaf 09.15 uur.

De volgende data zijn: zaterdag  22 juni / 20 juli

Locatie: De Vliegende Olifant De Wetstraat 24 6814 AP  Arnhem

Voor meer informatie en aanmelding:

stuur een pb of mail naar info@fysiobowenpraktijkarnhem.nl

Donderdag 21maart én 4 april : Inspiratieavond ‘Ons leven vanuit een ander perspectief’

“Je hebt de staat van mens-zijn aangenomen om de meest diepgaande ervaring te hebben en om te leren over energie, over bewustzijn en jezelf lief te hebben (…)”

Shaumbra Realizations

Zou dat waar kunnen zijn? Wat valt er allemaal te ont-dekken over onszelf?

Welkom bij deze inspirerende avonden!

donderdag 21 maart en 4 april

20.00 – 21.45 uur.

Voor meer informatie zie agenda van De Vliegende Olifant 

6 februari : Vrouweninspiratiecirkel ‘Bodymindfulness & Systemisch Werk’

In deze nieuwe serie van 6 dinsdagochtenden ontmoet een kleine groep vrouwen elkaar om in een veilige omgeving te delen, te onderzoeken en te inspireren.  Geen vast omlijnd programma, maar op een speelse en vertrouwde wijze steeds in contact met elkaar en vanuit inspiratie die op dat moment ontstaat. We werken met (geleide) meditatie of verhaal, met lichaamswerk, (Bodymindfulness), spel,  opstellingwerk en een creatieve (thuis) opdracht. 

Je wordt meegenomen om te onderzoeken wie je in essentie bent, wat je beweegt, waarom patronen ontstaan zijn en wat er nodig is om ze te transformeren. Zijn er bijvoorbeeld onbewuste overgenomen (collectieve) patronen die geleefd worden? Ben je je bewust van bepaalde overtuigingen over jezelf of over het leven? Wil je lichaam je iets vertellen? Ben je in staat om contact te maken met je speelse, onbevangen innerlijke kind?

Volgende datum: 6 februari 2024

Tijd: 09.30 – 12.30 uur

Voor aanmelding stuur een e-mail naar info@fysiobowenpraktijkarnhem.nl of bel naar 0614117058.

 

 

 

 

 

15 januari: Start nieuwe seizoen groepslessen (Fysio) Chineng & Bodymindfulness

 Het nieuwe seizoen voor de groepslessen en mini retraites FysioChineng  start op maandagavond 15 januari as. De eerste miniretraite Bodymindfulness (met het thema Grounding) vindt plaats op zaterdag 27 januari .

Fysio-Chineng & Bodymindfulness is een combinatie van westerse fysiotherapie/yoga/ mindfulness met de chinese bewegingsleer Chineng Qigong- ook wel meditatie in beweging genoemd.

De rustige vloeiende bewegingen van de Chineng Qigong worden gecombineerd met grondings-, en balansoefeningen, ademhalings- en gewaarwordingsoefeningen en speelse elementen.

Doel: Meer contact met jezelf – meer innerlijke balans – minder stress – betere zelfzorg -vergroting van zelfcompassie en bewustzijn – meer ontspanning – betere focus – vermindering van klachten – verbetering van soeplesse, kracht en balans.  Verbetering van immuunsysteem. Kortom: je vergroot je vitaliteit én  levensplezier!

Wanneer: maandag (20.00 – 21.30) , dinsdag : 09.30 -11.00 uur (2 wekelijks)

Duur: 1,5 uur. Groepsgrootte: max 8 personen

Kosten: 10 lessen 225,00 euro (gedeeltelijke vergoeding via zorgverzekeraar mogelijk – afh. van de polisvoorwaarden)

Mini retraites /verdiepingsworkshop 1 x per maand zaterdagochtend (09.30 – 12.00 uur). Bijdrage: 55 euro

Informatie/Opgave: mail naar info@fysiobowenpraktijkarnhem.nl 

Hoogsensitiviteit & Stressreductie – Bowenmassage vooral ook bij kinderen en jongeren nodig..

Veel van de kinderen die vanaf 1990 geboren zijn, zijn bijzondere kinderen. Ze functioneren anders, zijn heel sensitief, vaak ook heel creatief, eigenzinnig en hebben het vaak moeilijk in het huidige onderwijssysteem. Deze tijd waarin er zoveel onrust en verwarring heerst wordt er een groot beroep op hen gedaan.

Taira Seifaddini schrijft over hen in haar boek ‘Het handboek dat je bij je geboorte niet meekreeg’:

“Veel van de nieuwetijdskinderen weten nu al het verschil tussen allerlei informatiebronnen en kunnen kwaliteit van informatie aanduiden. Ze hebben een ‘ingebouwd radarsysteem’ in hun sensorische gevoelsorganen, ze kunnen energievelden waarnemen. Het heeft te maken met hun DNA, veel kinderen op jullie planeet hebben al een DNA upgrade. Wat ervoor zorgt dat ze tot veel meer in staat zijn dan jullie je kunnen voorstellen ‘.

In mijn praktijk nemen zij een speciale plek in. Vaak voelen deze kinderen zich anders, zijn gespannen, hebben vaak lichamelijke klachten als buik- of hoofdpijn, slapen slecht, trekken zich terug of hebben zich helemaal aangepast aan wat de omgeving van hen vraagt.

Binnen de veiligheid van de Bowenmassage en/of Bodymindfulness, probeer ik hen meer stevigheid en zelfvertrouwen te geven. Thuiskomen bij zichzelf, zichzelf kunnen voelen, kunnen ontspannen, bowenmassage en een open gesprek zijn belangrijke elementen. “Wat een bijzondere kinderen hebben we – laten we heel goed voor hen zorgen “.

The fascination with fascia (the epoch times )

The Epoch Times (3/01/2019):

The fascination with the fascia 

Is it hype or hope for healthy aging?

Last month, the Fifth International Fascia Research Congress was held in Berlin and emerging data suggest that these gelatinous membranes which envelop every tendon, bone, joint, muscle, nerve and organ in the body may be responsible for far more than simply holding us together like so much flexible scaffolding. This collagen-based intracellular matrix absorbs mechanical stress, and prevents our body weight from crushing our ankle joints. It may also play a large role in wellness and healthy aging. Lees meer……https://www.theepochtimes.com/the-fascination-with-fascia_2742905.html