Nieuws

20 november: Workshop ‘Immuunsysteemtraining ‘een officiele introductie in de Wim Hof methode’.

Op zaterdagochtend 20 november en 22 januari zal er weer een workshop ‘Immuunsysteemtraining – een officiele introductie in de Wim Hof methode’ plaatsvinden.

Locatie: De Vliegende Olifant – De Wetstraat 24 – 6814 AP Arnhem.

Tijd: 08.30 – 12.30 uur.

docenten: Drs .Harry Geurkink / Jelmer Derksen/ Jeannette  Uittenbogaard

Voor meer informatie bekijk deze link.

Zaterdagworkshops Fysio-Chineng op 16 okt/ 13 nov/ 11 dec. 2021

De data van de workshops Fysio-Chineng (retreats) op de zaterdagochtend :

16 oktober / 13 november / 11 december 2021

In deze verdiepingslessen die ook onafhankelijk van elkaar te volgen zijn, is er meer tijd voor

gronding, diepe ontspanning en gewaarwording, ademhalingsoefeningen en Chineng Qigong beoefening.

Voor meer informatie kijk op  deze link

Tijd: 09.30 – 12.00 uur.

Kosten: 45 euro incl thee en biologisch lekkers.

Hoogsensitiviteit – het behandelen van de nieuwetijdskinderen. Indigo – Regenboog.

Veel van de kinderen die vanaf 1990 geboren zijn, zijn bijzondere kinderen. Ze functioneren anders, zijn heel sensitief, vaak ook heel creatief, eigenzinnig en hebben het vaak moeilijk in het huidige onderwijssysteem. Taira Seifaddini schrijft over hen in haar boek ‘Het handboek dat je bij je geboorte niet meekreeg’:

“Veel van de nieuwetijdskinderen weten nu al het verschil tussen allerlei informatiebronnen en kunnen kwaliteit van informatie aanduiden. Ze hebben een ‘ingebouwd radarsysteem’ in hun sensorische gevoelsorganen, ze kunnen energievelden waarnemen. Het heeft te maken met hun DNA, veel kinderen op jullie planeet hebben al een DNA upgrade. Wat ervoor zorgt dat ze tot veel meer in staat zijn dan jullie je kunnen voorstellen.

Ze communiceren hier nog niet met jullie over, ze weten intuïtief dat jullie dat nog niet kunnen begrijpen en houden het nog voor zichzelf. Maar als je een concrete vraag stelt, krijg je ook een concreet antwoord. Ze kunnen niet gelijk verklaren hoe ze dat weten en waar het vandaan komt, maar ze weten het wel. Dat is een van de redenen waarom ze met deze kennis nog niet naar buiten willen komen, omdat ze geen verklaring hebben voor wat ze al weten”.

In mijn praktijk nemen zij een speciale plek in. Vaak voelen deze kinderen zich anders, zijn gespannen, hebben vaak lichamelijke klachten als buik- of hoofdpijn, slapen slecht, trekken zich terug of hebben zich helemaal aangepast aan wat de omgeving van hen vraagt.

Binnen de veiligheid van de Bowenmassage en/of Bodymindfulness, probeer ik hen meer stevigheid en zelfvertrouwen te geven. Thuiskomen bij zichzelf, kunnen ontspannen en een open gesprek zijn belangrijke elementen. “Wat een bijzondere kinderen hebben we!

Persoonlijk bericht van een cliënt.

Dit bericht vond ik gisteren in mijn mailbox. Van een cliënt die met lange pauze ertussen  3 x bij me is geweest.

“Het is al weer enige tijd geleden dat ik de ‘Bowen’ heb beleefd en wil je laten weten dat ik nog steeds verbaasd ben over het effect in positieve zin dan natuurlijk. De wijze waarop jij mij dit hebt laten beleven heeft er toe geleid dat het slot van mijn lijf is gevallen. Ik functioneer zonder beperkingen en heb eind vorig jaar de gitaar weer gepakt en volg weer lessen. Waarom ik je dit vertel is dat mijn handen letterlijk op slot zaten en de zin om muziek te maken weg was. Sinds jouw begeleiding heb gaande weg ontdekt dat mijn handen weer zonder slot werken, voelen en zijn weer een waardevol onderdeel van mijzelf (..).  

Bijzonder om te ontvangen. Ik ben zelf nog steeds verwonderd dat de behandelingen zo aanslaan.

“Dit was een healing he’, zei vanmorgen iemand die voor de eerste keer kwam.

Ik geloof dat ze gelijk heeft. Zó fijn! En hartelijke groet uit mijn praktijk. Jeannette

The fascination with fascia (the epoch times jan 2019)

The epoch times 3 januari 2019:

 

The fascination with the fascia 

Is it hype or hope for healthy aging?

Last month, the Fifth International Fascia Research Congress was held in Berlin and emerging data suggest that these gelatinous membranes which envelop every tendon, bone, joint, muscle, nerve and organ in the body may be responsible for far more than simply holding us together like so much flexible scaffolding. This collagen-based intracellular matrix absorbs mechanical stress, and prevents our body weight from crushing our ankle joints. It may also play a large role in wellness and healthy aging. Lees meer……https://www.theepochtimes.com/the-fascination-with-fascia_2742905.html