Nieuws

FysioBowen: Gewaarzijn van het lichaam.

Iemand vroeg me onlangs hoe ik de staat van ontspanning die een cliënt ervoer tijdens zijn behandeling,  kon beschrijven.

Een citaat uit het boek van John Heider ‘de Tao van Leiderschap’ geeft het m.i. mooi weer.

“….het is het simpelweg gewaarzijn van alles wat gebeurt. Hierdoor ontwikkel je gevoel voor het hoe van alle dingen. (…) Voor het ontwikkelen van gewaar-zijn is aandacht nodig , een open geest. het betekent dat je moet afrekenen met vooringenomenheid en verwachtingspatronen”. Tijdens een FysioBowensessie is het goed mogelijk om in deze staat van gewaarzijn te komen.

TaKeTiNa Workshops

Nieuw voor 2018 : TaKeTiNa Workshops o.l.v. Baptiste Vaes (Belgie)/Mikael Khei (Noorwegen) gepland voor het voorjaar 2018.

Wat is TaKeTina?

TaKeTiNa is  een ritmische, muzikale ervaring en een dynamische meditatie die het gewaarzijn opent en bewustzijn vergroot. Het brengt ontspanning gelijktijdig met beweging; door TaKeTiNa leert over ‘in de flow van het leven zijn’. In deze ritme-reizen, gaat persoonlijke ontwikkeling hand in hand met muzikale ontwikkeling.

Een kort filmpje over Taketina 

Komende Workshops:

Waarschijnlijk in het voorjaar  van 2018  in Arnhem.

Lees verder bij … evenementen

 

Werking en functie van de fascie (WDR)

De bowenmethode werkt o.a. via de fascie, het bindweefselvlies dat om al onze organen, spieren, gewrichten zit. De behandelingen hebben opmerkelijke resultaten. Wat is de functie en de werking van de fascie, waar bevindt de fascie zich in het lichaam,  waarom helpen behandelingen die via de fascie werken? Op 15 april j.l zond de Duitse televisiezender WDR  een programma uit waarin er veel in en outs over de fascie verteld wordt. In het programma wordt er verteld over de werking, de functie, over wetenschappelijk bewijs en de onderzoeks- en behandelmethodes bij letsel. Wanneer de Duitse taal geen belemmering is, is dit een zeer informatief programma met heldere uitleg.

 

en klik op deze link voor het zien van de televisieuitzending over de werking van de fascie

 

 

 

Chineng Qigong artikel in Trouw

Met de stroom mee

Chineng Qigong in Trouw 19 november 2012:

Chineng Qigong in TrouwWat yoga is voor India is qigong voor China: een oude bewegingsleer met als doel gezond te blijven of te worden. Ook in Nederland wordt het populair.

Wat is qigong?

Het qigong is een oude Chinese bewegingsleer. Het draait om het laten stromen van de levensenergie (ook wel chi of qi genoemd) en op die manier de balans in lichaam en geest te herstellen en te bevorderen. Lees verder in Trouw…