Jeannette Uittenbogaard

Mijn naam is Jeannette Uittenbogaard en ik studeerde in Arnhem in 1986 af als fysiotherapeut. Via de studie psychosynthese en bewegingstherapie, psychosomatische fysiotherapie, meridiaantherapie, bowentherapie,  familieopstellingen en de laatste jaren via de begeleiding van Taira Seifaddini,  ben ik  steeds meer gaan begeleiden vanuit holistisch oogpunt en met de verbinding met het hart centraal.

De combinatie van mijn fysiotherapeutische achtergrond samen met de Bowenmethode blijkt een zeer werkzame methode voor me te zijn. Het geeft me de mogelijkheid om zowel mijn theoretische achtergrond van de oosterse en westerse denkwijzen te gebruiken, als ook mijn intuitie in te zetten. Het verbinden staat centraal. Een prachtig en verrassend proces. Ik gebruik de Bowen veel, maar combineer ook, waar nodig, mijn andere technieken. De coaching via familieopstellingen is er daar een van. Een prachtig proces om inzicht te verkrijgen en te zien waar de ‘oplossing’ ligt. Behalve het technische verhaal achter de methode vormt de betrokken, zorgvuldige en professionele begeleiding een belangrijke bijdrage aan het helingsproces.

The feminin will lead the way – they have the sacredness within them – the work of the women is invisibel and it is that invisible that is the most important piece of human being. (Larry Merculieff – native American)

Vanaf 1989 geef ik met veel plezier groepslessen en workshops ‘Balans/ Bodymindfulness’. Vanaf 2011 ook in combinatie met Chineng Qigong lessen. Mijn fysiotherapeutische achtergrond is vervlochten met lessen uit Pilates, Yoga, Chineng Qigong, de Labanmethode (dans) en Bewegingsexpressie. Mijn belangrijkste drijfveer is bewustzijnsontwikkeling, verbinding, creativiteit en plezier.  Vanaf 2014 is er een rijke samenwerking ontstaan met verschillende collega’s uit verschillende disciplines: coaching/healing, stem, ritme, dans, theater. Dit heeft geleid tot het regelmatig organiseren van workshops in Arnhem door (inter) nationale gastdocenten en vanaf oktober 2016  tot het oprichten van de maatschap  ‘ de Vliegende Olifant’ in een pand aan de De Wetstraat 24 in Arnhem. Gezamenlijk organiseren we trainingen, workshops, symposia op het gebied van gezondheid, persoonlijke – en bewustzijnsontwikkeling. Centraal staat het verbinden met en het werken vanuit een ander paradigma: vanuit licht – trillingsfrequentie – hart.

 

JeannetteLinkedIn

Over de Bowenbehandeling:

“Het verbaast me nog regelmatig hoe, met zo weinig ‘werk’, er zo veel bereikt wordt. Het is mooi om te zien hoe mensen de tijd krijgen om naar binnen te gaan, om hun lichaam de tijd te geven om naar hun ‘oorspronkelijke zijn’  terug te gaan, om uit te rusten, om (oude) blokkades op te ruimen en samen te zoeken naar eventuele oorzaken van spanning. Vaak valt de tijd bij het werken volledig weg “.

 

Over Bodymindfulness/Chineng Qigong:

Vanaf 2006 ben ik gegrepen door Chineng Qigong. De rustige en intense manier van trainen heeft me kennis laten maken met een heel andere wereld van bewegen en van Zijn. Er is een wereld voor me open gegaan. Oost en West kwamen samen. Het heeft me veranderd. Het heeft me rustiger gemaakt, meer gefocust, vitaler, soepeler, maar ook meer gedisciplineerd. Toekomen aan oefenen betekent voor mij ‘tijd voor mezelf nemen’ voor ik aan de hectiek van de dag begin. Stilstaan. Mijn lijf aandacht geven voor al het werk dat het verzet.  Van binnenuit begrijpen dat ik alleen vanuit zelfcompassie en goed zorgen voor mezelf wat kan betekenen. Dankbaarheid. Met heel veel plezier en toewijding probeer ik het geleerde in mijn lessen door te geven. Mijn achtergrond als fysiotherapeut en docent ‘Bodymindfulness’ schemert hier regelmatig in door.

 

 

13 gedachten over “Jeannette Uittenbogaard

 1. Ik was verbaasd dat de zachte behandeling met Bowen zo’n invloed had op mijn rugpijn; meteen na de behandeling was er al een duidelijke verbetering. Later ging ik naar Jeanette met pijn in de arm. Toen kwam het effect pas na een paar dagen. Na 2 dagen nam de pijn opeens af, hoewel ik er al maanden constante last van had gehad.

 2. Bijzondere vrouw, bijzondere ervaring,

  Ik had totaal geen idee wat de Bowen was, aanbevolen door een kennis en gewoon langs gegaan. Natuurlijk met de hoop dat het mijn lasten zou gaan helpen.
  De zachte behandeling van Jeannette heeft mij enorm geholpen.
  Ik heb een vriendelijke en bijzondere vrouw ontmoet die haar werk op een bijzondere manier uitvoert. Al heel snel had ik vertrouwen in haar, zij is heel eerlijk en meevoelend. Na twee keer vond ze dat ik geholpen was, dat klopte, maar ik bleef wel komen Jeannette……

 3. Ik liep al zo’n dertig jaar rond met lichte RSI-verschijnselen in vooral mijn rechteronderarm. Bij het typen had ik er last van. Het hielp om links te muizen. Ik was een paar keer bij een fysiotherapeut geweest. Ik had me ermee verzoend dat het niet over zou gaan. Totdat Jeannette haar therapie startte, ook omdat ik last van mijn rechterpols kreeg bij het hobospelen. Met verbazing heb ik gekeken hoe zij met eigenlijk niet meer dan lichte vegen over mijn spieren de spanning en pijn uit mijn lichaam liet verdwijnen. Naarmate de dagen na een behandeling toenamen, namen de klachten juist verder af. Nu, negen maanden na de laatste behandeling, heb ik totaal geen last van RSI-klachten en speel ik hobo zonder dat ik merk dat ik polsen heb.

 4. Samen met een aantal collega’s heb ik bij Jeanette een Chineng Qigong intro les gehad. Het was een zeer boeiende ervaring voor de groep in totaliteit en de verschillende personen individueel. Zelf was ik even helemaal los van alles. Heel apart omdat ik nu in een enorm stressvolle prive situatie zit. Het maakte dat ik ineens vanuit een helikopter naar mezelf kon kijken. Dat gaf me echt een stuk innerlijke rust. Alles komt goed…..

 5. In mijn revalidatieperiode na een CVA kwam ik op advies bij Jeanette terecht. Een bijzonder “warm” mens die mij enorm heeft geholpen om lichaam en geest weer bij elkaar te brengen en vertrouwen terug te krijgen om door te gaan met leven. De weldadige rust die zij weet te creëren maakt dat het vermogen terugkomt om de dagelijkse realiteit te ondervinden en mee te maken. Buitengewoon professioneel, goed opgeleid, met respect voor houding en overtuiging, een groot inlevingsvermogen en de natuurlijke gave die zij heeft maakt dat haar behandelingen uitstekend kunnen helpen om weer “gezond” te worden.

 6. Ik ben bij Jeanette terecht gekomen met een frozen shoulder. In het jaar ervoor waren lichte schouderklachten aanleiding een ‘gewone’ fysiotherapeut te bezoeken. Van hem kreeg ik oefeningen die ik erg intensief deed, maar de klachten werden erger. Hij legde me uit dat dat kon kloppen, want het ging om verklevingen die met enig gepast geweld weer losgemaakt moesten worden. Na circa 10 behandelingen en een toenemende bewegingsbeperking ben ik daarmee gestopt. Speurend op internet las ik dat frozen shoulders na een jaar of 3 ook vanzelf weer overgaan. Maar ook kwam ik de Bowentherapie tegen. Jeanette is zelf ook fysiotherapeut dus kan beide in combinatie toepassen. Zo lukte het haar met een behandeling in de twee/drie weken verspreid over 4 maanden, om mijn schouder weer helemaal los te krijgen: Van haar kreeg ik de opdracht een aantal oefeningen te doen tot waar het pijn ging doen en daar niet voorbij te gaan. Ze voelt goed aan wat nodig is en handelt daarnaar. Ik vind haar een kundige vrouw en een prettig mens. Het heeft mijn schouder goed gedaan maar ook zit ik beter in mijn vel (ik kan het niet anders zeggen al houd ik niet zo van deze uitdrukking). Af en toe ga ik nog eens terug voor een uurtje nazorg. Ik kan haar van harte aanbevelen.

 7. Met veel aandacht en betrokkenheid ben ik met succes door Jeannette behandeld voor een frozen shoulder en later voor een ernstig verstuikte enkel. De klachten waren pijnlijk maar de behandelingen weldadig en effectief. Haar bijzondere benadering gecombineerd met de informatie die zij geeft, heeft mij meer bewust gemaakt van het functioneren van het menselijk lichaam en hoe wij daar zelf invloed op kunnen hebben.
  Naast de behandelingen heb ik ook een tijd lang lessen bodymindfulness gevolgd. Deze lessen waren erg fijn als aanvulling op de behandelingen. Als je iemand wilt met passie voor het vak en hart voor mensen dan ben je bij Jeannette aan het juist adres.

 8. Wat een cadeau om op de tafel bij Jeannette te liggen. Haar behandeling is zó zacht en gaat zó diep dat ik dagenlang geen woorden had voor wat er in me geraakt was. Maar ik voelde me heerlijk ruim en dichtbij mezelf. Ontspanning kun je niet ‘doen’, maar ow, wat kun je er diep in landen tijdens een behandeling! Dank je wel voor deze helende ervaring Jeannette.

 9. Ik was bij Jeanette voor een Bowen behandeling. Wauw wat een diepe ervaring was dat. Met een zeer prettige manier van aanraken en steeds rust ertussen werd er zeer veel in beweging gezet tijdens het consult. Mijn hele lijf tintelde diep insight. Ik weet vanuit ervaring dat er dan in ieder geval een stroom van afvalstoffen los komt. Wat is het fijn om letterlijk in handen van Jeanette te zijn. Goede massagehanden, zeer kundig en bovenal een fantastische vrouw om bij in de buurt te mogen zijn. Dankjewel Jeanette. Ik kom snel weer terug

 10. De ervaring van Bowen blijft bijzonder. Als gewaardeerd collega Jeanette haar Bowen/fysio behandeling toepast bij mij dan ontstaat binnen enkele minuten een diepe ontspanning. Hetzelfde soort dat men krijgt na een goede meditatie of na een zeer goede nachtrust. Maar het bijzondere is ook dat pijn ontstaan door oude kwalen direct minder wordt. De aangename vermoeidheid cq ontspanning blijft nog lang hangen na de behandeling. Wat mij betreft heeft deze manier van fysiotherapie ook de toekomst omdat het zowel curatief als preventief is. Het lijf wordt weer in balans gebracht. Bovendien merk je goed dat Jeanette volledig achter haar behandelmethode staat; professioneel, betrokken en integer.

 11. Deze zomer heb ik kennis gemaakt met de Bowen-massage van Jeannette. Ik had geen directe klachten en was vooral nieuwsgierig naar deze voor mij onbekende vorm van massage.

  De kleine, zachte aanrakingen werken verrassend diep in. Ondanks de lichte ‘tough’ reageerde mijn lichaam direct, op een prettige manier. Het was alsof mijn lichaam probeerde om uiteengevallen puzzelstukjes weer netjes op hun juiste plek terug te leggen. Laat ik zeggen dat het in elk geval voelde als subtiele verschuivingen door mijn hele lichaam. Ik voelde ook een reactie in mijn organen, vooral in de nieren en darmen.

  Een loomheid kwam tijdens de massage in mijn lichaam. Niet zo een die ontstaat vanuit een (over)vermoeidheid maar veel meer een herinnering aan hoe het lichaam in een ontspannen en natuurlijke staat aanvoelt. Heerlijk!

  Het was een zeer prettige ervaring, die ik zeker ga herhalen.

 12. Met beide voeten op de grond! Nieuwsgierigheid naar Bowentherapie bracht mij in december 2018 bij Jeannette. Geen klachten of toch het ongemak van stijve gewrichten en een balansverstoring tussen linker en rechter been. Ik val maar gelijk met de deur in huis met de geweldige ervaring van de aanpak van Jeannette. Na 2 sessie is de stijfheid zo goed als weg en is de verstoring in mijn (core) balans sterk gereduceerd. Daarom het advies: maak een afspraak met Jeannette en ervaar de aanraking die een weldadig effect heeft. En dit in combinatie met een overdaad aan ruimte en stilte. Een unieke combinatie voor het bewust worden van het herstellend vermogen van lichaam en geest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *