Jeannette Uittenbogaard

Mijn naam is Jeannette Uittenbogaard (1962) en ik ben sinds 1986 fysiotherapeut. Via de studie psychosynthese en bewegingstherapie, psychosomatische fysiotherapie, bowentherapie, craniosacraaltherapie, touch of matrix en familieopstellingen, ben ik me zich steeds meer gaan bekwamen in het begeleiden van mensen vanuit een holistisch oogpunt: de mens als geheel. De combinatie van mijn fysiotherapeutische achtergrond samen met de Bowenmethode blijkt een zeer werkzame methode voor me te zijn . Ik gebruik ze veel, maar combineer ook, waar nodig, mijn andere technieken. De resultaten zijn vaak prachtig en verrassend. Behalve het technische verhaal achter de methode vormt de betrokken, zorgvuldige en professionele begeleiding een belangrijke bijdrage aan het helingsproces.

 

Vanaf 1989 geef ik met veel plezier groepslessen en workshops ‘Balans/ Bodymindfulness’. Vanaf 2011 ook in combinatie met Chineng Qigong lessen. Mijn fysiotherapeutische achtergrond is vervlochten met lessen uit Pilates, Yoga, Chineng Qigong en Bewegingsexpressie. Mijn belangrijkste drijfveer is innerlijke groei, verbinding, creativiteit en (het hervinden van) plezier in bewegen.  Vanaf 2014 is er een rijke samenwerking ontstaan met verschillende collega’s uit verschillende disciplines: coaching/healing, stem, ritme, dans, theater. Dit heeft geleid tot het regelmatig organiseren van workshops in Arnhem door (inter) nationale gastdocenten en vanaf oktober 2016  tot het oprichten van de maatschap  ‘ de Vliegende Olifant’ in een pand aan de De Wetstraat 24 in Arnhem. Gezamenlijk organiseren we trainingen, workshops, symposia op het gebied van gezondheid, persoonlijke – en bewustzijnsontwikkeling.

 

JeannetteLinkedIn

Over de Bowenbehandeling:

“Het verbaast me nog regelmatig hoe, met zo weinig ‘werk’, er zo veel bereikt wordt. Het is mooi om te zien hoe mensen de tijd krijgen om naar binnen te gaan, om hun lichaam de tijd te geven om naar hun ‘oorspronkelijke zijn’  terug te gaan, om uit te rusten, om (oude) blokkades op te ruimen en samen te zoeken naar eventuele oorzaken van spanning. Vaak valt de tijd bij het werken volledig weg “.

 

Over Bodymindfulness/Chineng Qigong:

Vanaf 2006 ben ik gegrepen door Chineng Qigong. De rustige en intense manier van trainen heeft me kennis laten maken met een heel andere wereld van bewegen en van Zijn. . Er is een wereld voor me open gegaan. Oost en West kwamen samen. Het heeft me veranderd. Het heeft me rustiger gemaakt, meer gefocust, vitaler, soepeler, maar ook meer gedisciplineerd. Toekomen aan oefenen betekent voor mij ‘tijd voor mezelf nemen’ voor ik aan de hectiek van de dag begin. Stilstaan. Mijn lijf aandacht geven voor al het werk dat het verzet.  Van binnenuit begrijpen dat ik alleen vanuit zelfcompassie en goed zorgen voor mezelf wat kan betekenen. Dankbaarheid. Met heel veel plezier en toewijding probeer ik het geleerde in mijn lessen door te geven. Mijn achtergrond als fysiotherapeut en docent ‘Balans/ Bodymindfulness’ schemert hier regelmatig in door.

10 gedachten over “Jeannette Uittenbogaard

 1. Ik was verbaasd dat de zachte behandeling met Bowen zo’n invloed had op mijn rugpijn; meteen na de behandeling was er al een duidelijke verbetering. Later ging ik naar Jeanette met pijn in de arm. Toen kwam het effect pas na een paar dagen. Na 2 dagen nam de pijn opeens af, hoewel ik er al maanden constante last van had gehad.

 2. Bijzondere vrouw, bijzondere ervaring,

  Ik had totaal geen idee wat de Bowen was, aanbevolen door een kennis en gewoon langs gegaan. Natuurlijk met de hoop dat het mijn lasten zou gaan helpen.
  De zachte behandeling van Jeannette heeft mij enorm geholpen.
  Ik heb een vriendelijke en bijzondere vrouw ontmoet die haar werk op een bijzondere manier uitvoert. Al heel snel had ik vertrouwen in haar, zij is heel eerlijk en meevoelend. Na twee keer vond ze dat ik geholpen was, dat klopte, maar ik bleef wel komen Jeannette……

 3. Ik liep al zo’n dertig jaar rond met lichte RSI-verschijnselen in vooral mijn rechteronderarm. Bij het typen had ik er last van. Het hielp om links te muizen. Ik was een paar keer bij een fysiotherapeut geweest. Ik had me ermee verzoend dat het niet over zou gaan. Totdat Jeannette haar therapie startte, ook omdat ik last van mijn rechterpols kreeg bij het hobospelen. Met verbazing heb ik gekeken hoe zij met eigenlijk niet meer dan lichte vegen over mijn spieren de spanning en pijn uit mijn lichaam liet verdwijnen. Naarmate de dagen na een behandeling toenamen, namen de klachten juist verder af. Nu, negen maanden na de laatste behandeling, heb ik totaal geen last van RSI-klachten en speel ik hobo zonder dat ik merk dat ik polsen heb.

 4. Samen met een aantal collega’s heb ik bij Jeanette een Chineng Qigong intro les gehad. Het was een zeer boeiende ervaring voor de groep in totaliteit en de verschillende personen individueel. Zelf was ik even helemaal los van alles. Heel apart omdat ik nu in een enorm stressvolle prive situatie zit. Het maakte dat ik ineens vanuit een helikopter naar mezelf kon kijken. Dat gaf me echt een stuk innerlijke rust. Alles komt goed…..

 5. In mijn revalidatieperiode na een CVA kwam ik op advies bij Jeanette terecht. Een bijzonder “warm” mens die mij enorm heeft geholpen om lichaam en geest weer bij elkaar te brengen en vertrouwen terug te krijgen om door te gaan met leven. De weldadige rust die zij weet te creëren maakt dat het vermogen terugkomt om de dagelijkse realiteit te ondervinden en mee te maken. Buitengewoon professioneel, goed opgeleid, met respect voor houding en overtuiging, een groot inlevingsvermogen en de natuurlijke gave die zij heeft maakt dat haar behandelingen uitstekend kunnen helpen om weer “gezond” te worden.

 6. Een bijzondere reis, de behandeling van Jeanette, door mijn lichaam en Jeanette is mee op tocht . ze ondersteund stuurt bij en voelt wat nodig is. een rijke behandeling gezien gehoord en erkend worden
  in klacht en gemoedstoestand.
  Ik voel mij geholpen in het begrijpen van mijn eigen klacht en vind in mijzelf de handvatten om er mee verder te werken.
  Bowen therapie van Jeanette is een feest voor mijn lichaam en geest.

 7. Ik ben bij Jeanette terecht gekomen met een frozen shoulder. In het jaar ervoor waren lichte schouderklachten aanleiding een ‘gewone’ fysiotherapeut te bezoeken. Van hem kreeg ik oefeningen die ik erg intensief deed, maar de klachten werden erger. Hij legde me uit dat dat kon kloppen, want het ging om verklevingen die met enig gepast geweld weer losgemaakt moesten worden. Na circa 10 behandelingen en een toenemende bewegingsbeperking ben ik daarmee gestopt. Speurend op internet las ik dat frozen shoulders na een jaar of 3 ook vanzelf weer overgaan. Maar ook kwam ik de Bowentherapie tegen. Jeanette is zelf ook fysiotherapeut dus kan beide in combinatie toepassen. Zo lukte het haar met een behandeling in de twee/drie weken verspreid over 4 maanden, om mijn schouder weer helemaal los te krijgen: Van haar kreeg ik de opdracht een aantal oefeningen te doen tot waar het pijn ging doen en daar niet voorbij te gaan. Ze voelt goed aan wat nodig is en handelt daarnaar. Ik vind haar een kundige vrouw en een prettig mens. Het heeft mijn schouder goed gedaan maar ook zit ik beter in mijn vel (ik kan het niet anders zeggen al houd ik niet zo van deze uitdrukking). Af en toe ga ik nog eens terug voor een uurtje nazorg. Ik kan haar van harte aanbevelen.

 8. Met veel aandacht en betrokkenheid ben ik met succes door Jeannette behandeld voor een frozen shoulder en later voor een ernstig verstuikte enkel. De klachten waren pijnlijk maar de behandelingen weldadig en effectief. Haar bijzondere benadering gecombineerd met de informatie die zij geeft, heeft mij meer bewust gemaakt van het functioneren van het menselijk lichaam en hoe wij daar zelf invloed op kunnen hebben.
  Naast de behandelingen heb ik ook een tijd lang lessen bodymindfulness gevolgd. Deze lessen waren erg fijn als aanvulling op de behandelingen. Als je iemand wilt met passie voor het vak en hart voor mensen dan ben je bij Jeannette aan het juist adres.

 9. Jeannette is een sprankelende, inlevende vrouw met heel veel (levens)ervaring. Waar je je welkom voelt. Elke behandeling ervaar ik anders. Maar voel me gewaardeerd, dat doet me goed.
  Ik ben volkomen ontspannen als ik bij haar vandaan kom, heerlijk. Als ik even bij moet tanken (ik ben hoog gevoelig), maak ik bij haar een afspraak en kom er dan herboren vandaan. Haar technieken past ze bij me toe, ik heb een aangeboren afwijking in mijn nek, rug en bekken. Omdat Jeannette een heel scala aan technieken uitoefent, ben ook ik bij haar op het juiste adres.
  Laat het maar gebeuren………………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *