Jeannette Uittenbogaard

Wie ben ik :

Mijn naam is Jeannette Uittenbogaard, sensitief, creatief, gek op buiten zijn, natuur/bergen, reizen, ontdekken en bijzondere ontmoetingen. Ik ben partner, moeder, vriendin  en sinds 1986  fysiotherapeute. Mijn basisstudie. Vanuit een enorme liefde voor bewegen en met een enorme nieuwsgierigheid naar Echtheid & Waarheid,  is mijn zoektocht naar vorm gestart. Via de VU in Amsterdam, bij,- en nascholingen vooral op psychomotorsich en psychosomatisch vlak,  werkervaring in zowel Israël/Duitsland/ Zwitserse berghut en vooral door mijn intuïtie en nieuwsgierigheid te volgen ben ik me steeds verder gaan ontwikkelen. Beleven, Ervaren, Verwerken. Met een neus voor ‘nieuwe ontwikkelingen’ en me anders voelend dan veel collega’s, ontstond een verlangen om mijn vleugels in een breder kader uit te kunnen slaan.  In 2011 heb ik me zelfstandig gevestigd al fysiobowentherapeut. Hierdoor was ik vrij om mijn eigenheid vorm te geven binnen mijn vak en de begeleiding van mensen.

In 2009 rondde ik de specialisatie Bowen af en het was tijdens dat leertraject dat ik ontdekte dat ik een soort 6e zintuig had voor het voelen van de fascie en de energiestroming in de fascie, iets wat me tijdens de individuele behandelingen zeer van pas komt.  Daarnaast maakte ik in 2000 na mijn opleiding Psychosynthese via een van mijn docenten kennis met systemisch werk en volgde in 2015 een opleiding bij de Academie voor Opstellingen van Hylke Bonnema. Ook heb ik me uitgebreid laten coachen door Taira Seifaddini wiens woorden ik vanaf onze kennismaking met mijn hart verstond. Alles is samen gekomen en mijn werk heeft zijn eigen vorm gekregen. Er is rust ontstaan. Inzicht. Doel. Heel bijzonder. Ik voel me dankbaar voor alles en iedereen die daaraan heeft bijgedragen. Wat zijn we bijzonder, wat leven we in een bijzondere tijd en wat een voorrecht om mensen te mogen begeleiden op hun ontdekkingsreis.

 

 

“It is not what you do what counts, it’s who you are.
By being who you are and vibrate at the frequency, you affect the whole creation.
Remember BEloved.


(Ish Sha Ulrikke) 

 

Over de groepslessen: 

Sinds mijn werk in Jeruzalem in 1989/1990 waar ik in de pauze de werknemers van het ziekenhuis preventief begeleidde, geef ik met veel plezier groepslessen. In de lessen Bodymindfulness/Chineng Qigong is mijn fysiotherapeutische achtergrond vervlochten met lessen uit Pilates, Yoga, Chineng Qigong, de Labanmethode (dans) en Bewegingsexpressie. Een eigen mix waarin opnieuw West en Oost samen komen. Mijn belangrijkste drijfveer is om mensen  te laten ervaren en te leren hoe ze grip kunnen krijgen op hun eigen gezondheid en vitaliteit. Als het ware rentmeester worden van je eigen energie.  Belangrijke componenten in de lessen zijn: Ervaren van zichzelf in beweging, (lichaams)bewustzijn, verbinding, ademhaling, en plezier.

 

“Vanaf 2006 ben ik gegrepen door Chineng Qigong. De rustige en intense manier van trainen heeft me kennis laten maken met een heel andere wereld van bewegen en van Zijn. Er is een wereld voor me open gegaan. Oost en West kwamen samen. Het heeft me veranderd. Het heeft me rustiger gemaakt, meer gefocust, vitaler, soepeler, maar ook meer gedisciplineerd. Toekomen aan oefenen betekent voor mij ’tijd voor mezelf nemen’ voor ik aan de hectiek van de dag begin. Stilstaan. Mijn lijf aandacht geven. Van binnenuit begrijpen dat ik alleen vanuit zelfcompassie en goede zelfzorgen wat voor de ander kan betekenen. Met heel veel plezier en toewijding probeer ik het geleerde in mijn lessen door te geven. Mijn achtergrond als fysiotherapeut en docent ‘Bodymindfulness’ schemert hier regelmatig in door”

 

Over de locatie en de visie:

Vanaf 2014 is er een rijke samenwerking ontstaan met verschillende collega’s uit verschillende disciplines: coaching/healing, icemanworkshops, sjamanisme, stem, ritme, dans, theater. Dit heeft geleid tot het regelmatig organiseren van workshops in Arnhem door (inter) nationale gastdocenten en vanaf oktober 2016 tot het oprichten van de maatschap  ‘ de Vliegende Olifant’ in een prachtig pand aan de De Wetstraat 24 in Arnhem. Vanuit onze visie dat Alles Eén is, is het ons doel om werelden die voor velen gescheiden lijken, bij elkaar te brengen: Wetenschap & Spiritualiteit – Oos en West – Hemel en Aarde – het Geziene en het Ongeziene. Gezamenlijk organiseren we trainingen, workshops, symposia op het gebied van gezondheid, persoonlijke – en bewustzijnsontwikkeling.

 

LinkedIn

 

U bent van harte welkom in de praktijk!

.

 

 

15 thoughts on “Jeannette Uittenbogaard

 1. Ik was verbaasd dat de zachte behandeling met Bowen zo’n invloed had op mijn rugpijn; meteen na de behandeling was er al een duidelijke verbetering. Later ging ik naar Jeanette met pijn in de arm. Toen kwam het effect pas na een paar dagen. Na 2 dagen nam de pijn opeens af, hoewel ik er al maanden constante last van had gehad.

 2. Bijzondere vrouw, bijzondere ervaring,

  Ik had totaal geen idee wat de Bowen was, aanbevolen door een kennis en gewoon langs gegaan. Natuurlijk met de hoop dat het mijn lasten zou gaan helpen.
  De zachte behandeling van Jeannette heeft mij enorm geholpen.
  Ik heb een vriendelijke en bijzondere vrouw ontmoet die haar werk op een bijzondere manier uitvoert. Al heel snel had ik vertrouwen in haar, zij is heel eerlijk en meevoelend. Na twee keer vond ze dat ik geholpen was, dat klopte, maar ik bleef wel komen Jeannette……

 3. Ik liep al zo’n dertig jaar rond met lichte RSI-verschijnselen in vooral mijn rechteronderarm. Bij het typen had ik er last van. Het hielp om links te muizen. Ik was een paar keer bij een fysiotherapeut geweest. Ik had me ermee verzoend dat het niet over zou gaan. Totdat Jeannette haar therapie startte, ook omdat ik last van mijn rechterpols kreeg bij het hobospelen. Met verbazing heb ik gekeken hoe zij met eigenlijk niet meer dan lichte vegen over mijn spieren de spanning en pijn uit mijn lichaam liet verdwijnen. Naarmate de dagen na een behandeling toenamen, namen de klachten juist verder af. Nu, negen maanden na de laatste behandeling, heb ik totaal geen last van RSI-klachten en speel ik hobo zonder dat ik merk dat ik polsen heb.

 4. Samen met een aantal collega’s heb ik bij Jeanette een Chineng Qigong intro les gehad. Het was een zeer boeiende ervaring voor de groep in totaliteit en de verschillende personen individueel. Zelf was ik even helemaal los van alles. Heel apart omdat ik nu in een enorm stressvolle prive situatie zit. Het maakte dat ik ineens vanuit een helikopter naar mezelf kon kijken. Dat gaf me echt een stuk innerlijke rust. Alles komt goed…..

 5. In mijn revalidatieperiode na een CVA kwam ik op advies bij Jeanette terecht. Een bijzonder “warm” mens die mij enorm heeft geholpen om lichaam en geest weer bij elkaar te brengen en vertrouwen terug te krijgen om door te gaan met leven. De weldadige rust die zij weet te creëren maakt dat het vermogen terugkomt om de dagelijkse realiteit te ondervinden en mee te maken. Buitengewoon professioneel, goed opgeleid, met respect voor houding en overtuiging, een groot inlevingsvermogen en de natuurlijke gave die zij heeft maakt dat haar behandelingen uitstekend kunnen helpen om weer “gezond” te worden.

 6. Ik ben bij Jeanette terecht gekomen met een frozen shoulder. In het jaar ervoor waren lichte schouderklachten aanleiding een ‘gewone’ fysiotherapeut te bezoeken. Van hem kreeg ik oefeningen die ik erg intensief deed, maar de klachten werden erger. Hij legde me uit dat dat kon kloppen, want het ging om verklevingen die met enig gepast geweld weer losgemaakt moesten worden. Na circa 10 behandelingen en een toenemende bewegingsbeperking ben ik daarmee gestopt. Speurend op internet las ik dat frozen shoulders na een jaar of 3 ook vanzelf weer overgaan. Maar ook kwam ik de Bowentherapie tegen. Jeanette is zelf ook fysiotherapeut dus kan beide in combinatie toepassen. Zo lukte het haar met een behandeling in de twee/drie weken verspreid over 4 maanden, om mijn schouder weer helemaal los te krijgen: Van haar kreeg ik de opdracht een aantal oefeningen te doen tot waar het pijn ging doen en daar niet voorbij te gaan. Ze voelt goed aan wat nodig is en handelt daarnaar. Ik vind haar een kundige vrouw en een prettig mens. Het heeft mijn schouder goed gedaan maar ook zit ik beter in mijn vel (ik kan het niet anders zeggen al houd ik niet zo van deze uitdrukking). Af en toe ga ik nog eens terug voor een uurtje nazorg. Ik kan haar van harte aanbevelen.

 7. Met veel aandacht en betrokkenheid ben ik met succes door Jeannette behandeld voor een frozen shoulder en later voor een ernstig verstuikte enkel. De klachten waren pijnlijk maar de behandelingen weldadig en effectief. Haar bijzondere benadering gecombineerd met de informatie die zij geeft, heeft mij meer bewust gemaakt van het functioneren van het menselijk lichaam en hoe wij daar zelf invloed op kunnen hebben.
  Naast de behandelingen heb ik ook een tijd lang lessen bodymindfulness gevolgd. Deze lessen waren erg fijn als aanvulling op de behandelingen. Als je iemand wilt met passie voor het vak en hart voor mensen dan ben je bij Jeannette aan het juist adres.

 8. Wat een cadeau om op de tafel bij Jeannette te liggen. Haar behandeling is zó zacht en gaat zó diep dat ik dagenlang geen woorden had voor wat er in me geraakt was. Maar ik voelde me heerlijk ruim en dichtbij mezelf. Ontspanning kun je niet ‘doen’, maar ow, wat kun je er diep in landen tijdens een behandeling! Dank je wel voor deze helende ervaring Jeannette.

 9. De ervaring van Bowen blijft bijzonder. Als gewaardeerd collega Jeanette haar Bowen/fysio behandeling toepast bij mij dan ontstaat binnen enkele minuten een diepe ontspanning. Hetzelfde soort dat men krijgt na een goede meditatie of na een zeer goede nachtrust. Maar het bijzondere is ook dat pijn ontstaan door oude kwalen direct minder wordt. De aangename vermoeidheid cq ontspanning blijft nog lang hangen na de behandeling. Wat mij betreft heeft deze manier van fysiotherapie ook de toekomst omdat het zowel curatief als preventief is. Het lijf wordt weer in balans gebracht. Bovendien merk je goed dat Jeanette volledig achter haar behandelmethode staat; professioneel, betrokken en integer.

 10. Deze zomer heb ik kennis gemaakt met de Bowen-massage van Jeannette. Ik had geen directe klachten en was vooral nieuwsgierig naar deze voor mij onbekende vorm van massage.

  De kleine, zachte aanrakingen werken verrassend diep in. Ondanks de lichte ‘tough’ reageerde mijn lichaam direct, op een prettige manier. Het was alsof mijn lichaam probeerde om uiteengevallen puzzelstukjes weer netjes op hun juiste plek terug te leggen. Laat ik zeggen dat het in elk geval voelde als subtiele verschuivingen door mijn hele lichaam. Ik voelde ook een reactie in mijn organen, vooral in de nieren en darmen.

  Een loomheid kwam tijdens de massage in mijn lichaam. Niet zo een die ontstaat vanuit een (over)vermoeidheid maar veel meer een herinnering aan hoe het lichaam in een ontspannen en natuurlijke staat aanvoelt. Heerlijk!

  Het was een zeer prettige ervaring, die ik zeker ga herhalen.

 11. Met beide benen op de grond! Nieuwsgierigheid is een wonderlijke en effectieve eigenschap die mij via de aan-raking van Bowentherapeute Jeannette verrassend goed heeft uitgepakt. Uit balans (Core) en stijve gewrichten waren regelmatig een bron van frustratie. Wandelen, fietsen, zitten en soms liggen, de aanwezigheid van ‘lichte’ klachten in de gewrichten van beide benen en armen waren een rem op inspanning en ontspanning.
  De aanraking, de ruimte en de stilte is een unieke combinatie waardoor ik en mijn lijf aan het werk werden gezet. Opzienbarend hoe het herstellend vermogen van een mens in 2 sessie aan gezet wordt door de de inspanning van Jeannette. Dankjewel voor deze bijzondere ervaring!!

 12. Hanneke 18 november 2019

  Met heupklachten kwam ik bij mijn fysiotherapeut terecht, 4mnd. later was er nog weinig
  verbetering. Toevallig las ik een artikel over fascia en ben op zoek gegaan naar een therapeut. De site van Jeannette sprak mij meteen aan, na 2 behandelingen was mijn heup pijn vrij, een geweldige therapie de Bowentherapie, ik kan het iedereen aanbevelen.
  Je bent in geweldige handen bij Jeannette.

 13. Jeannette heeft me een goede inleiding gegeven over Fysiobowenhealingsessie en uitgelegd wat we gingen doen.
  Ze heeft naar mijn lichaam geluisterd en reageerde op wat mijn lichaam aangaf.
  Ik voelde me aangevuld met zachte en stevig prikkels die Jeannette met haar handen op mijn huid provoceerde.
  Na de sessie voelde ik me heel ontspannen en mindful. Een prachtige ervaring!
  Ik moedig Fysiobowenhealingsessie aan iedereen die tot rust wilt komen, die balans zoekt op hormonaal, geestelijke, organen- en lichamelijke niveaus.

 14. Mijn ervaring met de Bowen bij Jeannette laat zich het beste omschrijven onder de term ‘lichaamsfluisteraar’. Jeanette weet middels zachte aanrakingen en een zeer goed ontwikkeld eigen vermogen tot voelen, een connectie met mijn lichaam aan te gaan waarin het lijkt alsof beiden tot elkaar spreken. Jeanette helpt mijn lichaam om de energie vrijuit te laten stromen, in het bijzonder op plekken waar de frequentie verlaagd is. De kunst voor mij is om dit proces er te laten zijn en vanuit de rol van observator waar te nemen wat er gebeurt. Het brengt mij fysieke, mentale, emotionele ontspanning, een lijf wat weer warm aanvoelt en stroomt, liefdevolle inzichten, uitgebalanceerd zijn. Dank je wel lieve Jeanette en tot binnenkort!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *