Jeannette Uittenbogaard

Wie ben ik :

Dit blijft altijd een interessante vraag. Hoe omschrijf ik mezelf:  als sensitief, empathisch, creatief, zeer verbonden met de natuur/bergen, gek op kamperen, reizen, ont-dekken en bijzondere ontmoetingen. Ik ben dochter, partner, moeder, zus, vriendin en sinds ruim 30 jaar fysiotherapeute. Mijn basisstudie. Vanuit een enorme liefde voor bewegen en met een enorme nieuwsgierigheid naar het waarom van alles, ben ik mijn pad gegaan. Via de VU in Amsterdam, een studie psychosynthese/ imaginatie en kunstzinnige middelen en bij- en nascholingen vooral op psychomotorisch, psychosomatisch  en levensbeschouwelijk vlak. Binnen de oosterse en weterse geneeswijzen en via de beoefening van yoga, chineng qigong en verschillende dansvormen.

Mijn werkervaring binnen de fysiotherapie deed ik op in Israël (Alyn Hospital – kinderrevalidatie en Hadassah polikliniek) /Duitsland/Nederland vooral via het volgen van mijn intuïtie en nieuwsgierigheid. Beleven, Ervaren, Verwerken. Met een neus voor ‘nieuwe ontwikkelingen’ en me anders voelend dan veel vakgenoten, ontstond een verlangen om mijn vleugels in een breder kader uit te kunnen slaan.  In 2011 heb ik me zelfstandig gevestigd al fysiobowentherapeut. Hierdoor was ik vrij om mijn eigenheid vorm te geven binnen mijn vak en de begeleiding van mensen.

In 2009 rondde ik de specialisatie Bowen af en het was tijdens dat leertraject dat ik ontdekte dat ik een soort 6e zintuig had voor het voelen van de fascie en de energiestroming in de fascie, iets wat me tijdens de individuele behandelingen zeer van pas komt.  Daarnaast maakte ik in 2000, na mijn opleiding Psychosynthese, via mijn docente Els van der Krogt kennis met systemisch werk en volgde in 2015 een opleiding bij de Academie voor Opstellingen van Hylke Bonnema en in 2023 bij Jolanda Vleugel. Ook heb ik me uitgebreid laten coachen door Taira Seifaddini wiens woorden ik vanaf onze kennismaking met mijn hart verstond. ‘Her-inneren en heel wording’ stonden centraal. Energie, Frequentie, Licht kregen een nieuwe betekenis. Net als het wonder van ons bestaan  en onze onlosmakelijke verbinding met elkaar en met alles wat leeft.

Mijn werk heeft zijn eigen vorm gevonden. Individueel, in groepen, in organiseren, in het verbinden en met veel lichtheid en plezier. Heel bijzonder. We leven  in een intense tijd. Het voelt als groot voorrecht om jonge en oudere mensen te mogen begeleiden op hun ontdekkingsreis.

 

 

“It is not what you do what counts, it’s who you are.
By being who you are and vibrate at that frequency, you affect the whole Creation.
Remember BE loved.


(Ish Sha Ulrikke) 

 

Over de locatie en de visie:

Vanaf 2014 is er een rijke samenwerking ontstaan met verschillende collega’s uit verschillende disciplines: coaching/healing, icemanworkshops, sjamanisme, stem, ritme, dans, theater. Dit heeft geleid tot het regelmatig organiseren van workshops in Arnhem door (inter) nationale gastdocenten en vanaf oktober 2016 tot het oprichten van de maatschap  ‘ de Vliegende Olifant’ in een prachtig pand aan de De Wetstraat 24 in Arnhem. Vanuit onze visie dat Alles Eén is, is het ons doel om werelden die voor velen gescheiden lijken, bij elkaar te brengen: Wetenschap & Spiritualiteit – Oos en West – Hemel en Aarde – het Geziene en het Ongeziene. Gezamenlijk organiseren we trainingen, workshops, symposia op het gebied van gezondheid, persoonlijke – en bewustzijnsontwikkeling.

 

LinkedIn

 

Je bent van harte welkom in de praktijk!

.

 

 

17 thoughts on “Jeannette Uittenbogaard

 1. Ik was verbaasd dat de zachte behandeling met Bowen zo’n invloed had op mijn rugpijn; meteen na de behandeling was er al een duidelijke verbetering. Later ging ik naar Jeanette met pijn in de arm. Toen kwam het effect pas na een paar dagen. Na 2 dagen nam de pijn opeens af, hoewel ik er al maanden constante last van had gehad.

 2. Bijzondere vrouw, bijzondere ervaring,

  Ik had totaal geen idee wat de Bowen was, aanbevolen door een kennis en gewoon langs gegaan. Natuurlijk met de hoop dat het mijn lasten zou gaan helpen.
  De zachte behandeling van Jeannette heeft mij enorm geholpen.
  Ik heb een vriendelijke en bijzondere vrouw ontmoet die haar werk op een bijzondere manier uitvoert. Al heel snel had ik vertrouwen in haar, zij is heel eerlijk en meevoelend. Na twee keer vond ze dat ik geholpen was, dat klopte, maar ik bleef wel komen Jeannette……

 3. Ik liep al zo’n dertig jaar rond met lichte RSI-verschijnselen in vooral mijn rechteronderarm. Bij het typen had ik er last van. Het hielp om links te muizen. Ik was een paar keer bij een fysiotherapeut geweest. Ik had me ermee verzoend dat het niet over zou gaan. Totdat Jeannette haar therapie startte, ook omdat ik last van mijn rechterpols kreeg bij het hobospelen. Met verbazing heb ik gekeken hoe zij met eigenlijk niet meer dan lichte vegen over mijn spieren de spanning en pijn uit mijn lichaam liet verdwijnen. Naarmate de dagen na een behandeling toenamen, namen de klachten juist verder af. Nu, negen maanden na de laatste behandeling, heb ik totaal geen last van RSI-klachten en speel ik hobo zonder dat ik merk dat ik polsen heb.

 4. Samen met een aantal collega’s heb ik bij Jeanette een Chineng Qigong intro les gehad. Het was een zeer boeiende ervaring voor de groep in totaliteit en de verschillende personen individueel. Zelf was ik even helemaal los van alles. Heel apart omdat ik nu in een enorm stressvolle prive situatie zit. Het maakte dat ik ineens vanuit een helikopter naar mezelf kon kijken. Dat gaf me echt een stuk innerlijke rust. Alles komt goed…..

 5. In mijn revalidatieperiode na een CVA kwam ik op advies bij Jeanette terecht. Een bijzonder “warm” mens die mij enorm heeft geholpen om lichaam en geest weer bij elkaar te brengen en vertrouwen terug te krijgen om door te gaan met leven. De weldadige rust die zij weet te creëren maakt dat het vermogen terugkomt om de dagelijkse realiteit te ondervinden en mee te maken. Buitengewoon professioneel, goed opgeleid, met respect voor houding en overtuiging, een groot inlevingsvermogen en de natuurlijke gave die zij heeft maakt dat haar behandelingen uitstekend kunnen helpen om weer “gezond” te worden.

 6. Ik ben bij Jeanette terecht gekomen met een frozen shoulder. In het jaar ervoor waren lichte schouderklachten aanleiding een ‘gewone’ fysiotherapeut te bezoeken. Van hem kreeg ik oefeningen die ik erg intensief deed, maar de klachten werden erger. Hij legde me uit dat dat kon kloppen, want het ging om verklevingen die met enig gepast geweld weer losgemaakt moesten worden. Na circa 10 behandelingen en een toenemende bewegingsbeperking ben ik daarmee gestopt. Speurend op internet las ik dat frozen shoulders na een jaar of 3 ook vanzelf weer overgaan. Maar ook kwam ik de Bowentherapie tegen. Jeanette is zelf ook fysiotherapeut dus kan beide in combinatie toepassen. Zo lukte het haar met een behandeling in de twee/drie weken verspreid over 4 maanden, om mijn schouder weer helemaal los te krijgen: Van haar kreeg ik de opdracht een aantal oefeningen te doen tot waar het pijn ging doen en daar niet voorbij te gaan. Ze voelt goed aan wat nodig is en handelt daarnaar. Ik vind haar een kundige vrouw en een prettig mens. Het heeft mijn schouder goed gedaan maar ook zit ik beter in mijn vel (ik kan het niet anders zeggen al houd ik niet zo van deze uitdrukking). Af en toe ga ik nog eens terug voor een uurtje nazorg. Ik kan haar van harte aanbevelen.

 7. Met veel aandacht en betrokkenheid ben ik met succes door Jeannette behandeld voor een frozen shoulder en later voor een ernstig verstuikte enkel. De klachten waren pijnlijk maar de behandelingen weldadig en effectief. Haar bijzondere benadering gecombineerd met de informatie die zij geeft, heeft mij meer bewust gemaakt van het functioneren van het menselijk lichaam en hoe wij daar zelf invloed op kunnen hebben.
  Naast de behandelingen heb ik ook een tijd lang lessen bodymindfulness gevolgd. Deze lessen waren erg fijn als aanvulling op de behandelingen. Als je iemand wilt met passie voor het vak en hart voor mensen dan ben je bij Jeannette aan het juist adres.

 8. Met een lijf met kleine en wat grotere pijnen; een schouder die niet veel belast kan worden, een niet meer zo soepele onderrug en een nieuwe pijn sinds een paar maanden in mijn rechteronderbeen, stap ik de praktijk binnen van Jeannette Uittenbogaard voor een Bowen-behandeling.
  De ruimte is uitnodigend, stil en doet knus aan. Jeannette legt me uit wat de Bowenbehandeling inhoudt en wat ze precies gaat doen. Ik ga op de behandeltafel liggen en krijg eerst een ontspannende massage. Ik voel hoe mijn gedachten wat naar de achtergrond verdwijnen terwijl de kundige handen van Jeannette mijn rug, nek, schouders en benen masseren.

  Na de massage, jammer dat het voorbij is, word ik met dekens omhuld. Vanuit deze warmte geeft Jeannette op verschillende plekken op mijn lijf een zachte prikkel. Dan legt ze de dekens weer terug en verlaat de ruimte.
  Ik geef me over aan het ontspannen van mijn lijf en voel me dieper in mijn cocon wegzakken. Na een paar minuten komt Jeannette weer terug, geeft weer wat prikkels, dekt mij toe en verlaat de ruimte weer. Dat verlaten van de ruimte is om het lijf de tijd te geven de prikkels en de signalen die het lijf krijgt, te verwerken. Na de eerste keer voelde ik mij meer ontspannen en nu na de tweede keer merk ik dat ik dieper ga ademen, zwevend tussen wakker en een lichte slaap. Dat gevoel blijft en ik voel hoe ik meer en meer ontspan. Ik heb geen last van mijn ongemakken en lig volledig beschut in mijn veilige cocon. Zo komt Jeannette misschien wel 7 keer terug en steeds weer die prikkel en mijn ontspanning en diepe ademhalen. Na de laatste keer vraagt Jeannette me om om te draaien en zo lig ik nog een tijdje na te ontspannen.
  Het gekke is dat het niet lijkt alsof er veel gebeurt tijdens de behandeling. Ik bedoel; mijn spieren worden niet gemasseerd en er wordt niet hard gedrukt of gestrekt. Toch lijkt het wel alsof mijn lijf druk bezig is en er inderdaad veel verwerkt moet worden.

  Ik kom weer langzaam in de wereld terug en als Jeannette me vraagt hoe het was antwoord ik tot mijn verrassing dat zij in deze anderhalf uur beter voor mijn lijf heeft gezorgd dan ik in het laatste jaar. Deze spontane opmerking blijft me de week er na nog bij. Ook lijkt het voor mij er op dat mijn lichaam echt bezig was. Ik merkte dat aan het diepe ademhalen. het was alsof ik extra zuurstof nodig had voor het proces dat in mij gaande was.
  Bij het weggaan (en ook al van te voren) zegt Jeannette me dat ik die dag niets inspannende meer moet doen. Dat merk ik ook. Als ik thuiskom tegen etenstijd maak ik wat makkelijks te eten klaar en ga dan vroeg naar bed, ik ben te moe om wakker te blijven. Ik slaap als een roos!

  De volgende ochtend word ik fit wakker. Ik voel aan mijn lijf dat het gisteren bezig is geweest, het is geen spierpijn, maar wel een wat zwaarder gevoel. Mijn schouder geeft bijna geen klachten de week na de Bowen-behandeling en ook mijn onderrug lijkt soepeler.
  Wat me het meeste bijblijft is het algehele gevoel van ontspanning. Daarnaast is mijn opmerking dat Jeannette beter voor mijn lijf zorgt in anderhalf uur dan ik zelf in een jaar, een wake-up call. Ik wil toch echt met meer zorg met mijn lijf omgaan.

  Dit was mijn eerste Bowen-behandeling, maar zeker niet mijn laatste. Dank je Jeannette!

 9. Wat een cadeau om op de tafel bij Jeannette te liggen. Haar behandeling is zó zacht en gaat zó diep dat ik dagenlang geen woorden had voor wat er in me geraakt was. Maar ik voelde me heerlijk ruim en dichtbij mezelf. Ontspanning kun je niet ‘doen’, maar ow, wat kun je er diep in landen tijdens een behandeling! Dank je wel voor deze helende ervaring Jeannette.

 10. De ervaring van Bowen blijft bijzonder. Als gewaardeerd collega Jeanette haar Bowen/fysio behandeling toepast bij mij dan ontstaat binnen enkele minuten een diepe ontspanning. Hetzelfde soort dat men krijgt na een goede meditatie of na een zeer goede nachtrust. Maar het bijzondere is ook dat pijn ontstaan door oude kwalen direct minder wordt. De aangename vermoeidheid cq ontspanning blijft nog lang hangen na de behandeling. Wat mij betreft heeft deze manier van fysiotherapie ook de toekomst omdat het zowel curatief als preventief is. Het lijf wordt weer in balans gebracht. Bovendien merk je goed dat Jeanette volledig achter haar behandelmethode staat; professioneel, betrokken en integer.

 11. Deze zomer heb ik kennis gemaakt met de Bowen-massage van Jeannette. Ik had geen directe klachten en was vooral nieuwsgierig naar deze voor mij onbekende vorm van massage.

  De kleine, zachte aanrakingen werken verrassend diep in. Ondanks de lichte ‘tough’ reageerde mijn lichaam direct, op een prettige manier. Het was alsof mijn lichaam probeerde om uiteengevallen puzzelstukjes weer netjes op hun juiste plek terug te leggen. Laat ik zeggen dat het in elk geval voelde als subtiele verschuivingen door mijn hele lichaam. Ik voelde ook een reactie in mijn organen, vooral in de nieren en darmen.

  Een loomheid kwam tijdens de massage in mijn lichaam. Niet zo een die ontstaat vanuit een (over)vermoeidheid maar veel meer een herinnering aan hoe het lichaam in een ontspannen en natuurlijke staat aanvoelt. Heerlijk!

  Het was een zeer prettige ervaring, die ik zeker ga herhalen.

 12. Met beide benen op de grond! Nieuwsgierigheid is een wonderlijke en effectieve eigenschap die mij via de aan-raking van Bowentherapeute Jeannette verrassend goed heeft uitgepakt. Uit balans (Core) en stijve gewrichten waren regelmatig een bron van frustratie. Wandelen, fietsen, zitten en soms liggen, de aanwezigheid van ‘lichte’ klachten in de gewrichten van beide benen en armen waren een rem op inspanning en ontspanning.
  De aanraking, de ruimte en de stilte is een unieke combinatie waardoor ik en mijn lijf aan het werk werden gezet. Opzienbarend hoe het herstellend vermogen van een mens in 2 sessie aan gezet wordt door de de inspanning van Jeannette. Dankjewel voor deze bijzondere ervaring!!

 13. Mijn ervaring met de Bowen bij Jeannette laat zich het beste omschrijven onder de term ‘lichaamsfluisteraar’. Jeanette weet middels zachte aanrakingen en een zeer goed ontwikkeld eigen vermogen tot voelen, een connectie met mijn lichaam aan te gaan waarin het lijkt alsof beiden tot elkaar spreken. Jeanette helpt mijn lichaam om de energie vrijuit te laten stromen, in het bijzonder op plekken waar de frequentie verlaagd is. De kunst voor mij is om dit proces er te laten zijn en vanuit de rol van observator waar te nemen wat er gebeurt. Het brengt mij fysieke, mentale, emotionele ontspanning, een lijf wat weer warm aanvoelt en stroomt, liefdevolle inzichten, uitgebalanceerd zijn. Dank je wel lieve Jeanette en tot binnenkort!

 14. Moedig, verlicht…

  Omarmd, gezien.. ze zag, ze ziet.
  Talend hart, innerlijk bewogen.
  Bewegend leven, straalde zij.

  In echt, oprecht. Krachtig ze legt,
  handen, stem in voelen.
  Aarde aan het delen, de vrouw, de jou, in jou..
  De jou, je bent.

  Ze ziet.

  En ik zie jou lieve Jeannette. Wat ben ik je dankbaar en wat voelt het kostbaar om met jou in contact te mogen zijn. De kracht en warmte die je geeft komen van jou, en voelen dichtbij. Dankjewel, echt.

 15. Dank je wel voor de bijzondere ervaring! Ik merk dat het me op meerdere niveau’s goed heeft gedaan.

  Het leek wel of je met jouw techniek een paar oerplekken hebt aangeraakt waardoor mijn zenuwstelsel kon ontspannen en mijn lijf kon verbreden. Ik voel me ruimer en rustiger. Wat ik eigenlijk wel heel prettig vond was die “eigen tijd” als je even weg liep. Ik had daar van tevoren bij bedacht dat ik dat raar of ongemakkelijk zou vinden. Maar het was juist tijd om wat je had gedaan te integreren. Het voelde op een vreemde manier heel erg prettig om zo even alleen te zijn en alles zijn gang te laten gaan.

  Het meest opvallende effect van de behandeling zoals ik dat nu nog kan benoemen was in de hoge rug. Ik voel daar nu nog steeds een prettige opening in zowel voor- als achterzijde! Heel prettige ruimte! Dank je wel!

 16. Ja.. waar zal ik eens beginnen. Na een uiterst lelijke val van de trap waarbij ik de klap met mijn schouders en nek heb opgevangen, zag ik het even niet meer zitten. De pijn was zo heftig terwijl ik normaal geen klager ben. Ik heb Jeannette benaderd en haar voicemail ingesproken en volgens mij klonk ik echt wanhopig. Ik kon een dag later al terecht. De behandeling was heel erg fijn en Jeannette stelt je direct op je gemak. Ook de informatie die ze met je deelt is zeer waardevol en heeft mij op bepaalde punten anders leren kijken. Dezelfde avond zat ik thuis op de bank toen er iets ‘knakte’. Ik voelde de pijn letterlijk verdwijnen. Ik was zo opgelucht en ben haar nog steeds dankbaar. Na twee behandelingen was ik vrijwel pijnvrij maar ik blijf gewoon komen! Echt een aanrader voor iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *