Chineng Qigong/Fysio-Chineng

Chineng Qigong  (Zhi Neng Qigong) is een Chinese bewegingsleer, ook wel chinese fysiotherapie of meditatie-in-beweging genoemd, een eenvoudige vorm van qigong om met als doel om groei te bevorderen op zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. Een training die je leven optimaliseert en balans brengt.

Het geeft rust, stabiliteit, energie, kracht en bewegelijkheid en verruimt het bewustzijn. Juist in tijden waarin er rondom ons veel gebeurt – zoals nu – geeft het ondersteuning en inzicht op een diep niveau. In verbinding met elkaar en met het Leven.

Het is praktisch en berust op eeuwenoude Chinese Qigongvormen. En het is filosofisch en wortelt in de Traditional Chinese Medicine (TCM), de drie grote filosofische stromingen uit de Chinese geschiedenis: Boeddhisme, Daoisme en Confucianisme en in hedendaagse oosterse en westerse wetenschappelijke inzichten. Vooral de laatste jaren wordt Chinees wetenschappelijk onderzoek naar de werking van Qigong en TCM steeds meer en ook sneller vertaald.

De beoefening heeft drie elementen die een geheel vormen:

1) het trainen van het lichaam, 2) van de qi (energie) en 3) van de geest en het hart.

Bij Fysiobowen Arnhem wordt er m.n getraind in level 1 en level 2 en een combinatie ervan. Dit gebeurt zowel in individuele lessen als in groepslessen.

 

‘In de stilte ontvouwt zich de innerlijke kracht’

(B. van Baren)

 

Fysio-Chinengtraining is een combinatie van westerse fysiotherapie met Chineng Qigong. De rustige vloeiende bewegingen van de Qigong worden gecombineerd met grondingsoefeningen, gewaarwordingsoefeningen en ook speelse elementen. Langzamerhand wordt er toegewerkt naar een volledige serie van Level 1 en 2. Chineng is een prachtige toevoeging voor de Fysiotherapie.

Het doel van de lessen is om de balans, de vitaliteit en het bewust-zijn te vergroten. Herstellen. Evenwicht. Inzicht verkrijgen. Daarnaast is het doel om binnen onze westerse gezondheidszorg een brug te slaan tussen beide bewegingsculturen, ter kennismaking, om evt doorstroming naar pure lessen Chineng Qigong die zowel in het Chineng instituut als elders gegeven worden, te bevorderen.

Uit de praktijk blijkt dat de lessen een prima voorbereiding zijn voor een, – of meerdaagse trainingen die zowel bij het Chineng Instituut als ook door collegae in Nederland worden aangeboden.

 

“Het ziet er zo makkelijk uit, maar wat wordt er intens  getraind. Prachtig!  Ik ben me veel bewuster geworden van mijn lichaam. Van hoe ik altijd alles voor laat gaan – i.p.v. eerst goed voor mezelf te zorgen.  Na de workshop voelde ik me zeer voldaan, ontspannen, geïnspireerd en barstensvol energie tegelijkertijd”

IMG_0220

 

Wanneer:

Vanwege de Coronacrisis worden de lessen vanaf april online gegeven.

Op Maandag 18 mei start er ook op locatie weer een kleine groep met een livestream naar de thuisblijvers.

NIEUW:

Vanaf woensdag 27 mei start er een online trainingsgroep chingeng level 2 op woensdagavond (19.30 – 20.45 uur)

Op donderdagochtend 28 mei start een online beginnersgroep fysio-chineng.  Alle leeftijden. (09.30 – 10.45 uur)

Voor informatie /opgave stuur graag een mail naar info@fysiobowenpraktijkarnhem.nl

 

Doorlopende Groepen:

  • Maandag  ( oneven weken) 19.30 – 21.00 uur –  Doorlopende groep Fysio-Chineng Qigong.
  • Maandag (even weken) 19.30 – 21.00 uur : Trainingsavond Chineng Qigong Level 2. 

Locatie: De Bovenruimte van ‘de Vliegende Olifant’ – de Wetstraat 24 Arnhem.

Start: na een proefles kan er ingestroomd worden.

Kosten: Strippenkaart (5 x ) € 75,00 (studenten en Gelrepashouders: 50% korting)

losse lessen: € 17,50

__________________________

 

Er kan ingestroomd worden in de doorlopende groepen  na het volgen van een introductieworkshop.

De datum van de eerstvolgende introductieworkshop: Wordt bekend gemaakt zodra de overheid toestemming geeft. 

Tijd: 10.00 – 12.00 uur .

Locatie:’De Vliegende Olifant’ – de Wetstraat 24 –  Arnhem.  Voor informatie: zie de agenda.

 

___________________________

Op aanvraag kan er voor bedrijven of privégroepen een Workshop gegeven worden in ‘de Vliegende Olifant’ of op een aangeboden locatie. Voor meer gegevens, neem graag even contact met me op.

[/show_more]