Chineng Qigong

Chineng Qigong  (Zhi Neng Qigong) is een Chinese bewegingsleer, ook wel chinese fysiotherapie of meditatie-in-beweging genoemd, een eenvoudige vorm van qigong om met als doel om groei te bevorderen op zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. Een training die je leven optimaliseert en balans brengt.

Het geeft rust, stabiliteit, energie, kracht en bewegelijkheid en verruimt het bewustzijn. Juist in tijden waarin er rondom ons veel gebeurt – zoals nu – geeft het gronding, ondersteuning en inzicht op een diep niveau. In diepe verbinding met jezelf en met het Leven.

Het is praktisch en berust op eeuwenoude Chinese Qigongvormen. En het is filosofisch en wortelt in de Traditional Chinese Medicine (TCM), de drie grote filosofische stromingen uit de Chinese geschiedenis: Boeddhisme, Daoisme en Confucianisme en in hedendaagse oosterse en westerse wetenschappelijke inzichten. Vooral de laatste jaren wordt Chinees wetenschappelijk onderzoek naar de werking van Qigong en TCM steeds meer en ook sneller vertaald.

De beoefening heeft drie elementen die een geheel vormen:

1) het trainen van het lichaam, 2) van de qi (energie) en 3) van de geest en het hart.

Bij Fysiobowen Arnhem wordt er m.n getraind in level 1 en level 2 en een combinatie ervan. Dit gebeurt zowel in individuele lessen als in groepslessen.

 

‘Stillness is what creates love. Movement
is what creates life. To be still and still moving, That is everything”.
~ Do Hyun Choe

 

In de Fysio-Chinengtraining is de  Chineng Qigong gekoppeld aan de westerse fysiotherapie.  De rustige vloeiende bewegingen van de Qigong worden gecombineerd met grondingsoefeningen, gewaarwordingsoefeningen en ook speelse elementen. Langzamerhand wordt er toegewerkt naar een volledige serie van Level 1 en 2. Chineng Qigong is een prachtige toevoeging voor de Fysiotherapie.

Het doel van de lessen is om de balans, de vitaliteit en het bewust-zijn te vergroten. Hoe kun je rentmeester worden van je eigen energie.  Daarnaast is het doel om binnen onze westerse gezondheidszorg een brug te slaan tussen beide bewegingsculturen.

Uit de praktijk blijkt dat de lessen een prima voorbereiding zijn voor een, – of meerdaagse trainingen die  bij het Chineng Instituut worden aangeboden.

“Het ziet er zo makkelijk uit, maar wat wordt er intens  getraind. Prachtig!  Ik ben me veel bewuster geworden van mijn lichaam. Van hoe ik altijd alles voor laat gaan – i.p.v. eerst goed voor mezelf te zorgen.  Na de workshop voelde ik me zeer voldaan, ontspannen, geïnspireerd en vol energie “

IMG_0220

 

Seizoen 2024:   Maandag 15 januari 2024

Lestijden van de doorlopende Groepen:

  • Maandag : 20.00 – 21.30 uur. Doorlopende groep Fysio-Chineng Qigong level 1 en 2. 

Locatie: De Bovenruimte van ‘de Vliegende Olifant’ – de Wetstraat 24 Arnhem

Start: na een proefles kan er ingestroomd worden.

Kosten:

doorlopende groepslessen: Strippenkaart (5 x ) € 80,00

losse lessen: € 25.00

 

__________________________

 

Er kan ingestroomd worden in de doorlopende groepen  na het volgen van een introductieworkshop.

Data introductie/zaterdagworkshops: zie agenda.

Tijd: 10.00 – 12.30 uur

Locatie:’De Vliegende Olifant’ – de Wetstraat 24 –  Arnhem.  Voor informatie: zie de agenda.

 

___________________________

Op aanvraag kan er voor bedrijven of privégroepen een Workshop gegeven worden in ‘de Vliegende Olifant’ of op een aangeboden locatie. Voor meer gegevens, neem graag even contact met me op.

[/show_more]