Chineng Qigong/Fysio-Chineng

Chineng Qigong is een Chinese bewegingsleer, ook wel chinese fysiotherapie of meditatie-in-beweging genoemd, een eenvoudige vorm van qigong om met als doel om groei te bevorderen op alle levensgebieden-  (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel). Een training die je leven optimaliseert.

Het is praktisch en berust op eeuwenoude Chinese Qigongvormen. En het is filosofisch en wortelt in de Traditional Chinese Medicine (TCM), de drie grote filosofische stromingen uit de Chinese geschiedenis: Boeddhisme, Daoisme en Confucianisme en in hedendaagse oosterse en westerse wetenschappelijke inzichten.

De beoefening heeft drie elementen die een geheel vormen:

1) het trainen van het lichaam, 2) van de qi (energie) en 3) van de geest en het hart.

Bij Fysiobowen Arnhem wordt er m.n getraind in level 1 en level 2 en een combinatie ervan. Daarnaast zijn er Fysio-Chineng lessen (zie onder).

 

‘In de stilte ontvouwt zich de innerlijke kracht’

(B. van Baren)

 

Fysio-Chinengtraining is een combinatie van westerse fysiotherapie met Chineng Qigong  en is in de loop van de afgelopen 10 jaar ontwikkeld door Jeannette. De rustige vloeiende bewegingen van de Qigong worden gecombineerd met grondingsoefeningen, gewaarwordingsoefeningen en ook speelse elementen.

Het doel van de lessen is om de balans, de vitaliteit en het bewust-zijn te vergroten. Daarnaast is het doel om binnen onze westerse gezondheidszorg een brug te slaan tussen beide bewegingsculturen, ter kennismaking, om evt doorstroming naar pure lessen Chineng Qigong die zowel in het Chineng instituut als elders gegeven worden, te bevorderen. Uit de praktijk blijkt dat de lessen een prima voorbereiding zijn voor een, – of meerdaagse trainingen bij ook de Chinese leraren die Nederland regelmatig bezoeken.

 

“Het ziet er zo makkelijk uit, maar wat wordt er intens  getraind. Prachtig!  Ik ben me veel bewuster geworden van mijn lichaam. Van hoe ik altijd alles voor laat gaan – i.p.v. eerst goed voor mezelf te zorgen.  Na de workshop voelde ik me zeer voldaan, ontspannen, geïnspireerd en barstensvol energie tegelijkertijd”

IMG_0220

Wanneer:

De nieuwe serie Zaterdagochtendlessen start op  25 januari 2020:

  • Zaterdagochtendles – Fysio-Chineng Training van 09.30 – 11.00 uur. (zie de agenda) 

Doorlopende Groepen:

  • Maandag  ( oneven weken) 19.30 – 21.00 uur –  Doorlopende groep Fysio-Chineng Qigong.
  • Maandag (even weken) 19.30 – 21.00 uur : Trainingsavond Chineng Qigong Level 2. 

Locatie: De Bovenruimte van ‘de Vliegende Olifant’ – de Wetstraat 24 Arnhem.

Start: na een proefles kan er ingestroomd worden.

Kosten: Strippenkaart (5 x ) € 75,00 (studenten en Gelrepashouders: 50% korting)

losse lessen: € 17,50

__________________________

 

Er kan ingestroomd worden in de doorlopende groepen  na het volgen van een introductieworkshop.

De datum van de eerstvolgende introductieworkshop: Zaterdagochtend 18 januari 2020 

Tijd: 10.00 – 12.00 uur .

Locatie:’De Vliegende Olifant’ – de Wetstraat 24 –  Arnhem.  Voor informatie: zie de agenda.

 

___________________________

Op aanvraag kan er voor bedrijven of privégroepen een Workshop gegeven worden in ‘de Vliegende Olifant’ of op een aangeboden locatie. Voor meer gegevens, neem graag even contact met me op.

[/show_more]