Chineng Qigong

Chineng Qigong is een Chinese bewegingsleer, misschien wel de chinese fysiotherapie, een eenvoudige vorm van qigong om met als doel om ontwikkeling te bewerkstelligen op alle levensgebieden (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel). Een training die je leven optimaliseert.

Chineng Qigong (CNQ)  bestaat uit een serie bewegingen die makkelijk aan te leren is en die in eerste instantie bedoeld is om de lichamelijke gezondheid te verbeteren. Het is praktisch en berust op eeuwenoude Chinese Qigongvormen. En het is filosofisch en wortelt in de Traditional Chinese Medicine (TCM) ,de drie grote filosofische stromingen uit de Chinese geschiedenis: Boeddhisme, Daoisme en Confucianisme en in hedendaagse wetenschappelijke inzichten.

De beoefening heeft drie elementen die een geheel vormen:

1) het trainen van het lichaam, 2) van de qi (energie) en 3) van de geest.

 

‘In de stilte ontvouwt zich de innerlijke kracht’

(B. van Baren)

 

 

Er wordt getraind met langzame bewegingen met de aandacht naar binnen gericht. Ligt de nadruk in het begin op het leren van de bewegingen, in het stadium daarop volgend ontstaat er een meer meditatieve en gewaarwordende staat. Lichaam en geest komen bij elkaar en zo wordt ook de geest getraind. Behalve dat het als doel heeft om de vitaliteit, soepelheid en lichamelijke gezondheid te verbeteren, is het uiteindelijk de bedoeling om onze natuurlijke staat van zijn, het leven vanuit ons hart, te ont-dekken en te versterken. Er ontstaat meer bewustzijn op patronen, stapt uit je comfortzone en tegelijkertijd wordt je comfortzone ook steeds groter. Bij de  warming- up wordt er gebruik gemaakt van technieken uit de Bodymindfulness. Zo wordt er samen een energie/ het zgn ‘chi field’ opgebouwd waarin er optimaal getraind kan worden.

 

“Het ziet er zo makkelijk uit, maar wat wordt er intens  getraind. Prachtig!  Ik ben me veel bewuster geworden van mijn lichaam. Van hoe ik altijd alles voor laat gaan – i.p.v. eerst goed voor mezelf te zorgen.  Na de workshop voelde ik me zeer voldaan, ontspannen, geïnspireerd en barstensvol energie tegelijkertijd”

IMG_0220

Wanneer:

Nieuw vanaf 5 maart 2019:

  • Zaterdagochtendles – Fysio-Chineng Training van 09.30 – 11.00 uur. (zie de agenda) 

Doorlopende Groepen:

  • Maandag  ( oneven weken) 19.30 – 21.00 uur –  Doorlopende groep Fysio-Chineng Qigong/Bodymindfulness 
  • Maandag (even weken) 19.30 – 21.00 uur : Trainingsavond Chineng Qigong Level 2. 

Locatie: De Bovenruimte van ‘de Vliegende Olifant’ – de Wetstraat 24 Arnhem.

Start: na een proefles kan er ingestroomd worden.

Kosten: Strippenkaart (5 x ) € 75,00 (studenten en Gelrepashouders: 50% korting)

losse lessen: € 15,00

__________________________

 

Er kan ingestroomd worden na het volgen van een introductieworkshop.

De datum van de eerst volgende introductieworkshop: Zaterdagochtend 5 oktober 2019. 

Tijd: 09.30 – 11.00 uur . (zie najaarscursus FysioChineng Training)

Locatie:’De Vliegende Olifant’ – de Wetstraat 24 –  Arnhem.  Voor informatie: zie de agenda.

Na een beginnersworkshop kan er in alle lessen tussentijds ingestroomd worden.

___________________________

Op aanvraag kan er voor bedrijven of privégroepen een Workshop gegeven worden in ‘de Vliegende Olifant’ of op een aangeboden locatie. Voor meer gegevens, neem graag even contact met me op.

[/show_more]