3 x Zomerworkshop: Fysio- Chineng 3 juli, 13 aug en 28 aug. 09.30 – 12.30 uur.

Doordat onze wereld – en dus ook de Oosterse en Westerse geneeswijzen  – steeds dichter bij elkaar komt,  wordt het steeds duidelijker dat we naast ons zichtbare fysieke lichaam, ook  onzichtbare brandstof – energie/ prana/ chi/ qi  – tot onze beschikking hebben.

Chineng Qigong is een eenvoudige en medische vorm van Qigong ontwikkeld door dr. Pang Ming die de hoeveel energie die we hebben, stimuleert. Fysio-Chineng – door mij ontwikkeld in de afgelopen 15 jaar – combineert de westerse fysiotherapie met deze oosterse bewegingsleer

Een van de positieve dingen van de Coronatijd is dat het ons geleerd hoe belangrijk ons immuunsysteem en onze verantwoordelijkheid  voor ons eigen welzijn- onze eigen natuur – is. Heel belangrijk daarbij is om goed te kunnen voelen en goed bij jezelf te kunnen zijn.

In deze serie van 3 zomerworkshops -retreats,  die los van elkaar te volgen zijn, gaan we aan de slag met ons lichaam & onze chi onder het motto:

‘Wees de rentmeester van je eigen energie’.

 (één van de 10 ‘levenslessen’ van de Aboriginals.) 

Je geeft jezelf in deze ochtenden de tijd en ruimte om

  • dichterbij jezelf te komen
  • jezelf te voelen
  • jezelf te voeden
  • je energiepeil te verhogen.

Je leert de basis van Chineng Qigong, een warming up en een afsluitende meditatie in beweging. De wervelkolom, de schouders, het bekken – het hele lichaam wordt geoefend waarbij de focus ligt op aarding, ontspanning,  lichaamsbewustwording en de interne energiehuishouding.

Een heel verrijkende ochtend voor jezelf.

“Alle informatie, alle kennis die je nodig hebt ligt in je lichaam op cellulair niveau opgeslagen. Je hoeft nooit iets buiten jezelf te zoeken. Zo geweldig is het ontworpen. Je lichaam heeft een eigen intelligentie en zelfherstellende vermogens. Je kunt het pas waarderen wanneer je het volledig begrijpt.”

(Taira Seifaddini)

Data: zaterdag 3 juli (gehele wervelkolom), vrijdag 13 augustus (nek/schouders) zaterdag 28 augustus (onderrug/bekken).

Deze workshops zijn geldig tevens als introductiecursus voor het nieuwe seizoen 2021/2022.

Voor meer informatie en tickets: zie link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *